Iris Hinojosa, Javier Olaizola, Gerard Vilardaga - La Delació

Iris Hinojosa, Javier Olaizola, Gerard Vilardaga - La Delació

Go to tickets
Iris Hinojosa, Javier Olaizola, Gerard Vilardaga - La Delació

Iris Hinojosa, Javier Olaizola, Gerard Vilardaga - La Delació

Antic Teatre - Espai de creació. Carrer Verdaguer i Callis 12, 08003 BCN. See map


Online sales are closed.

For more information please contact the organizer.

The organizer's data is in the "Brought to you by" section.

Description

>> Molt important: S'haurà de validar l'entrada a taquilla fins a 15 min abans de l'hora de l'espectacle. No es permet l'entrada a la sala un cop començat l'espectacle.

>> Muy importante: Se deberá validar la entrada en taquilla hasta 15 min antes de la hora del espectáculo. No se permite la entrada en sala una vez empezado el espectáculo.

>> Very important: You must validate the ticket at the box office until 15 minutes before the show time. It is not allowed to enter the room once the show started.

CATALÀ
1949: Joan Vilella, Josep Puertas i Josep Bertobillo, col·laboradors de la guerrilla que lluitava contra el franquisme al Berguedà, són arrestats i afusellats després de quatre dies de tortures a la caserna de la Guàrdia Civil. Durant la detenció, en Bertobillo va poder saltar per la finestra i refugiar-se a l’estable d’una casa veïna. L’amo el va reconèixer i delatar.
Malgrat la concreció d’aquest punt de partida, cerquem la universalitat del concepte (l'acció de detalar) passant per episodis diversos, com la delació de Judes Iscariot, la pàgina de delacions dels Mossos d’Esquadra, l’escola de la nostra infantesa... La Delació és una reflexió entorn de les motivacions que es mouen i els mecanismes de poder que alimenten el feroç engranatge de la delació.

CASTELLANO
1949: Joan Vilella, Josep Puertas y Josep Bertobillo, colaboradores de la guerrilla que luchaba contra el franquismo en el Berguedà, son arrestados y fusilados después de 4 días de torturas en el cuartel de la Guardia Civil. Durante la detención, Bertobillo logró escapar por la ventana y refugiarse en el establo de una casa vecina. El amo lo reconoció y delató.
A pesar de la concreción de este punto de partida, buscamos la universalidad del concepto (la acción de delatar), pasando por episodios diversos, como la delación de Judas Iscarot, la página de delaciones de los Mossos d’Esquadra, la escuela de nuestra infancia... La Delació es una reflexión entorno a las motivaciones que se mueven y los mecanismos de poder que alimentan el feroz engranaje de la delación.

ENGLISH
1949: Joan Vilella, Josep Puertas and Josep Bertobillo, collaborators of the guerrilla fighting against Franco in the Berguedà region, were captured, and after being held and tortured at the Guardia Civil station for 4 days, executed by firing squad. During their arrest, Bertobillo managed to escape through a window and hide in the stables of a nearby house. The owner recognised him and betrayed him to the authorities.
Despite the precision of this starting point, we're searching for the universal aspect of the concept (the act of betrayal) by looking at different events, such as Judas Iscariot's betrayal, the file on informers held by the Catalan police force, our childhood schooldays... La Delació (Betrayal) is a consideration of the motives and the mechanisms of power that move and feed the fierce machinery of betrayal.

[+ INFO]

The promoter has not specified underage access policy, if you have any question please contact directly with the promoter.

3 Comments See comments

Verified commentAttended on 02/17/2019
Més teatre denunciapolitica
El valor de la proposta penso que es troba en la denuncia política de fets "incómodes" que ningú vol denunciar. Una obra valenta. Desitjo que tingui molt ressó i que no sigui la única. Sort!
Sonia Hernandez Sola
02/18/2019
Verified commentAttended on 02/16/2019
Me llegó su mensaje expuesto de una forma original y directa
Superó las expectativas que esperaba después de ver un trozo de la obra en la sala Becker
Mercedes
02/18/2019
Verified commentAttended on 02/16/2019
Muy buena
Me gustó mucho la obra, una grata sorpresa!
Ramon
02/17/2019

Share it!

Brought to you by

Antic Teatre

Details
Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies. Learn more