DA SOUZA presenta "Futbol d'avantguarda" + ESTRUÇ presenta "Peça Fugaç" a La Jazz Cava de Vic

La Jazz Cava ¿Cómo llegar?

Evento cerrado

Descripción

Divendres 25 de maig a les 23h doble concert amb DA SOUZA + ESTRUÇ | Hora: 23h | Preu: 8/6€ (Anticipada)

DA SOUZA

Des que varen debutar el 2013, a les converses sobre Da Souza sol aparèixer en un moment o altra la paraula “promesa”, com qui arrossega el seu malnom des d’EGB. El cas és que potser hagi arribat el moment de parar ja amb la broma. Després d’escolar Futbol d’avantguarda, de fet, no en queda d’altra: el nou disc dels mallorquins és l’equivalent musical a plantar-se davant del míster i exigir un lloc a l’onze inicial o traspàs, que aquí tenim una cua de xeics àrabs amb el talonari en flames disposats a donar-los tots els galons dels seus equips. I és que se l’han guanyat, tu. Cada pam de paradís pop és seu. Perquè si Futbol d’avantguarda fos més rodó tendria gravetat pròpia.

Gravat per Joan Pons (El Petit de Cal Eril) al seu estudi de Guissona, amb Dofí Malalt d’encarregat de material i el percussionista i saxofonista Guillem Portell com a membre fix del grup, Futbol d’avantguarda suposa de nou un canvi de rumb en la carrera de l’ara quintet, que amb cadascun dels seus treballs han pegat volantada, sorprès i mig despistat el personal, que en aquestes alçades ja s’espera qualsevol cosa.

Aquest cop Lluís Cabot (veu i guitarra), Àngel Garau (bateria i veu), Xavier Hernández (guitarra i veu) i Biel Stela (baix) –cal afegir-hi a partir d’ara a Portell (saxo alt i percussió)–, han acabat de fer la digestió de la discografia sencera de Teenage Fanclub, Television Personalities i el Terror Twilight de Pavement que començà amb Gran salt endavant, per donar forma al seu Are The Village Green Preservation Society, un disc mig conceptual, gegant, ple de cançons irresistibles, individualment i en conjunt, esquitxades de l’humor surrealista marca de la casa (“Willkommen auf Mallorca”) però també d’una finura extrema, d’aquestes que fan senyor. Al cap i a la fi, havien fet res mai tan delicat i íntim com “Dos microbis” o “On són les faroles”? O tan rematadament delirant, divertit i aferradís com “Migracions de salmons” (gol de vaselina), “Finals” (gol de volea) o “Una bicicleta” (gol de rabona, clarament)? Costa molt triar les teves favorites en un treball que se’n va als quinze talls i que fins i tot en aquelles que semblen poqueta cosa (la inicial “Noves Venècies” mateix) amaga cançons enormes.

I tot en honor a Agustí Simó da Souza: l’inclassificable personatge del qual varen prendre el seu nom i al qual reten homenatge després de la seva recent mort. Mallorquí de sang brasilera, heterodox entrenador de futbol regional, poeta tavernari i avantguardista en general (n’Agustí Simó assegurava que era capaç de ser a dos llocs a l’hora, en concret al Raval i a Punta Cana), da Souza va ser sempre una inspiració per al grup, al qual va llegar abans de la seva mort unes llibretes plenes d’apunts vitals i texts de tot tipus. Lletres, poemes a mig fer, assajos científics, manifestos, guions d'anuncis de tabac, esquemes tàctics i molts altres escrits que, com un trencaclosques, la banda ha reinterpretat per confegir les lletres del seu disc més personal, honest i pròxim. Com si, a la fi, a través dels deliris d’un altre, haguessin aconseguit donar la forma justa als seus.

Amb cançons que van des del més íntim i mundà al més universal i metafísic, Da Souza apliquen en aquest nou àlbum una de les grans màximes d’Agustí Simó: “A sa vida, com en es futbol, s'ha de ser un mateix. Perquè, figura, tu en Maradona no ho ets...”. Amén.


ESTRUÇ

“Peça Fugaç”, el primer disc d’Estruç destil·la noise pop i post-punk pels quatre costats. Els 11 temes hipnòtics compostos per Estruç durant els dos últims anys, formen un treball meditat i singular que juga de manera original amb els ritmes entretallats i les repeticions de manera gairebé elèctrica, recordant a bandes mítiques com Sonic Youth o Television. Aquest primer LP en format físic (Vinil 12” que inclou un pòster risografiado) i digital de la banda catalana, els reafirma com un dels noms a seguir aquest 2018.

Gravat a l'estudi Hukot amb Milo Gomberoff. Heli Reguera s'ha encarregat de la producció. L'edició física ha anat a càrrec d'Indian Runners, El Mamut Traçut i Estruç.

Estruç és un trio de rock format el 2015 per Ota Quílez a la guitarra i veu, Joel Santaeulària al baix i Marià Codina a la bateria.

Cómo llegar

La Jazz Cava
Rambla Montcada n.5
Vic, Barcelona

Organizado por

La Jazz Cava (Vic)

Ver más