La Caldera Grec'18 | Os Serrenhos do Caldeirão, exercicis en antropologia de ficció de Vera Mantero

La Caldera Les Corts ¿Cómo llegar?

Evento cerrado

Descripción

La Caldera Grec'18 | Os Serrenhos do Caldeirão, exercicis en antropologia de ficció de Vera Mantero La Caldera Grec'18 | Os Serrenhos do Caldeirão, exercicis en antropologia de ficció de Vera Mantero

Os Serrenhos do Caldeirão, exercicis en antropologia de ficció

de Vera Mantero


19 i 20 de juliol a les 20.30h


En aquesta obra Vera Mantero ens parla de pobles que posseeixen un coneixement que estem perdent, la connexió entre el cos i l’esperit, entre la vida quotidiana i l’art. Una saviesa que podem i devem, pel nostre bé, reactivar.


La creació d'una peça entorn del procés de desertització i despoblació de la Serra do Caldeirão va ser un encàrrec del Festival Encontros do DeVIR. Una de les condicions era utilitzar imatges enregistrades per la mateixa artista en aquesta zona de l'Algarve portuguès. I ho va fer. Però Vera Mantero també recorre a les filmacions que va realitzar l'etnòleg Michel Giacometti als anys 60 en la mateixa serra, especialment aquelles que recullen cançons de treball.


Tota l'obra està poblada de veus que vénen de lluny. Els sons de la terra, la música i la paraula; la paraula d'un Antonin Artaud en combustió i la poesia sonora de Jacques Prévert s'enllacen en un tot que acaba per oferir una mirada radical a formes de vida tradicional, a la cultura oral del sud i del nord de Portugal, però també d'altres continents.


Formada en dansa clàssica, la ballarina i coreògrafa Vera Mantero és considerada un dels noms més destacats de la Nova Dança Portuguesa. Va començar a crear les seves pròpies coreografies el 1987 i, des d'aleshores, ha presentat les seves creacions, una personal combinació de dansa i performance, per tota Europa, per Argentina, Uruguai, Brasil, Canadà i els EUA, a més de països asiàtics com Singapur o Corea del Sud.Concepció i interpretació: Vera Mantero

Disseny de la il·luminació: Hugo Coelho, Vera Mantero

Guió de vídeo i imatges: Vera Mantero

Edició de vídeo: Hugo Coelho, Vera Mantero

Agraïment: Editora Tradisom


L'espectacle utilitza extractes de vídeo procedents de les obres de Michel Giacometti Salir (Serra do Caldeirão), Cava da Manta (Coimbra), Dornelas (Coimbra), Teixoso (Covilhã), Manhouce (Viseu), Córdova de S. Pedro Paus (Viseu) i Portimão (Algarve), a més de fragments de textos d'Antonin Artaud, Eduardo Viveiros de Castro, Jacques Prévert i Vera Mantero.


Una coproducció d' O Rumo do Fumo i DeVIR/CaPA 

Aquest espectacle va ser un encàrrec del festival Encontros do DeVIR - DeVIR/CAPa, Faro (Portugal).

Residències artístiques: Centro de Experimentação Artística - Lugar Comum/Fábrica da Pólvora de Barcarena/Câmara Municipal de Oeiras i DeVIR/CaPA, Faro.

L'estructura de creació i producció de dansa O Rumo do Fumo té el suport  de la Direcció General de les Arts del Ministeri de Cultura de Portugal.


Una proposta de La Caldera – centre de creació de dansa i arts escèniques, pel Festival de Barcelona Grec.


Prèviament a la presentació de l’obra, La Caldera organitza un laboratori per a professionals amb Vera Mantero, els dies 16, 17 i 18 de juliol


7 opiniones

4.6 / 5
ANITANGODANZA

Sorprendente Vera Mantero, y conmovedora en su propuesta de integrar el arte a la vida cotidiana, al trabajo. Alta función!!

20/08/2018 11/07/2018
Marga

Espectáculo interdisciplinar,(canto, danza, vídeo, texto) muy interesante que acerca a la realidad del Algarve portugués aunque acabamos descubriendo que se basa en datos de ficción. La artista consigue motivar al público a cantar.

22/07/2018 20/07/2018
Sabela

Vera, Gracias por compartir tu ejercicio de construir a las personas a través de su musicalidad para dar sentido a su actuar, incluso antes que el mismo baile... y mira que lo amas. Mi madre cantaba lavando la ropa a mano, en el lavadero e incluso cocinando. No lo olvidaré nunca.

21/07/2018 30/06/2018
Ortrun

Una actuación increíble con muchísimos detalles. Una obra inesperado en cada momento con herramientas de diferentes ámbitos. Minimalista con una gran expresión y firmeza. La actriz se llava el público con su humor y consigue incluso que participe para rondear su obra.

21/07/2018 19/07/2018
Encarna Satorre

Interesante y curiosa, la forma y manera de contar, tanto la forma de vida como el carácter de las gentes de dicha región.que por otro lado es cierto que podían perfectamente ser de otra cualquiera ( a mi cuando pusieron el audio con los cantos, sin imágenes ) creí estar escuchando el canto de una tribu " xiux ""

21/07/2018 28/05/2018
Cargar más opiniones

Cómo llegar

La Caldera Les Corts
Eugeni d'Ors 12. La Caldera, centre de creació de dansa
Barcelona, Barcelona

Organizado por

La Caldera Les Corts