LAPÚBLICA "BARCELONA (contra la paret)"

Antic Teatre - Espai de creació ¿Cómo llegar?

Evento cerrado

Descripción

CATALÀ CASTELLANO ENGLISH

4 personatges, 4 històries i 1 ciutat. Un relat possible de la nostra Barcelona viatjant del documental a la ficció.

“Barcelona, capital de Catalunya, ha estat sempre un símbol de llibertat i de progrés. Ciutat de convivència, feta en la pluralitat i en la diversitat, ha projectat al món la seva capacitat d'iniciativa, la seva vocació de modernitat i el seu compromís solidari en la construcció d'un món en pau, basat en el respecte i la tolerància. Barcelona, bressol de cultures, ha estat i vol ésser un exemple en la defensa dels drets humans i dels pobles.” (Extret de la Carta Municipal de Barcelona)

Però a Barcelona hi ha la Comissaria de les Corts, i hi ha hagut el 4f, i l’assassinat de Juan Andrés Benítez, i els morts al CIE, i els contrastos socials i de classe. Si vas a una manifestació a Barcelona, pots tornar amb un ull rebentat. A més de "guiris", també hi ha “invisibles”, i dissidents represaliats, i qui viu en la misèria.

I també hi ha festes, com la d’aquesta nit. Vens?

La companyia La Pública neix la primavera de 2015 com un espai de creació i investigació teatral, fruit de la necessitat compartida de generar esdeveniments escènics en els que qüestionar-nos la realitat que vivim. La companyia ha estat seleccionada per a realitzar una residència artística a Lluïsos Teatre de Barcelona des de desembre de 2015 a juliol de 2016. També ha estat seleccionada amb el seu primer espectacle “Barcelona (contra la paret)” per participar al “Cicle IT Emergents”, organitzat per l’Institut de Teatre, Festival Grec 2016, Temporada Alta i Fira Tàrrega.

Som la Lali Álvarez, Sonia Espinosa, Clara Garcés, Pau Matas, Jaume Nieto, David Teixidó, Núria Solina, Neus Oriol i Anna Matas.

CASTELLANO

4 personajes, 4 historias y 1 ciudad. Un posible relato de nuestra Barcelona que viaja del documental a la ficción.

“Barcelona, capital de Catalunya, ha sido siempre un símbolo de libertad y de progreso. Ciudad de convivencia, hecha en la pluralidad y en la diversidad, ha proyectado al mundo su capacidad de iniciativa, su vocación de modernidad y su compromiso solidario en la construcción de un mundo en paz, basado en el respeto y en la tolerancia. Barcelona, cuna de culturas, ha sido y quiere ser un ejemplo en la defensa de los derechos humanos y de los pueblos” (Extraído de la carta municipal de Barcelona)

Pero en Barcelona está la Comisaría de Les Corts, ha sucedido el 4f y el asesinato de Juan Andrés Benítez y los muertos en el CIE y los contrastes sociales y de clase. Si vas a una manifestación en Barcelona puedes volver con un ojo reventado. Además de los “guiris”, también existen los “invisibles” y los disidentes represaliados y quien vive en la miseria.

Y también hay fiestas, como la de esta noche. ¿Vienes?

La compañía La Pública nace la primavera de 2015 como un espacio de creación e investigación teatral, fruto de la necesidad compartida de generar acontecimientos escénicos en los que cuestionarnos la realidad que vivimos. La compañía ha sido seleccionada para realizar una residencia artística en Lluïsos Teatre de Barcelona desde diciembre de 2015 a julio de 2016. También ha sido seleccionada con su primer espectáculo "Barcelona ( contra la pared )" para participar en el "Ciclo IT Emergentes", organizado por el Institut del Teatre, Festival Grec 2016, Temporada Alta y Fira Tàrrega.

Somos Lali Álvarez , Sonia Espinosa, Clara Garcés, Pau Matas, Jaume Nieto, David Teixidó , Núria Solina , Neus Oriol y Anna Matas.

ENGLISH

4 characters, 4 stories, 1 city. A hypothetical tale of our own Barcelona that lies somewhere between documentary and fiction.

“Barcelona, the capital of Catalonia, has always been a symbol of freedom and progress. A city of social harmony, created from plurality and diversity, that has projected its own capacity for initiative, its vocation of modernity and its supportive commitment to building a world in peace, based on respect and tolerance. Barcelona, a cradle of cultures, has been and wants to be an example in the defence of the rights of peoples and individuals.” (Extract from the Barcelona Municipal Charter)

But in Barcelona we also have Les Corts police station; the 4F incident; the murder of Juan Andrés Benítez; the deaths in the CIE (immigration detention centre) and social and class contrasts. If you attend a demonstration in Barcelona, you could come back without an eye. As well as “guiris” (foreigners) we have “invisibles”, protesters who become victims of reprisals, and people living in utter poverty.

And there are also parties, like this one tonight. Are you coming?

The La Pública company emerged in 2015 as a space for theatrical creation and research, as a result of the shared need to create performative events that question the reality in which we live. The company has been selected for an artistic residency at Lluïsos Teatre in Barcelona between December 2015 and July 2016. Its piece Barcelona (against the wall) has also been chosen for the "IT Emergentes" cycle organised by the Institut de Teatre, Festival GREC 2016, Temporada Alta and Fira Tàrrega.

We are Lali Álvarez , Sonia Espinosa, Clara Garcés, Pau Matas, Jaume Nieto, David Teixidó, Núria Solina, Neus Oriol and Anna Matas.

[+ info]

69 opiniones

4.8 / 5
Marc Villanueva Mir

Un trabajo intenso y contundente. Agradecido de que se desplieguen estas redes.

24/12/2017 23/12/2017
Jordi

.

24/12/2017 19/12/2017
Isa

Un espectacle original i necessari.

24/12/2017 23/12/2017
Concha Alguacil

Gran actuación,los pelos de punta!!!

23/12/2017 29/11/2017
Cristina

Increible. Sentimientos a flor de piel.

23/12/2017 21/12/2017
Cargar más opiniones

Cómo llegar

Antic Teatre - Espai de creació
Carrer Verdaguer i Callis 12, 08003 BCN
Barcelona, Barcelona

Organizado por

Antic Teatre

Ver más