Literal: Leo Bassi, 'El último bufón'

Sala Polivalent de la Fabra i Coats ¿Cómo llegar?

Evento cerrado

Descripción

CATALÀ

LITERAL, fira de llibres i idees radicals, es celebra de l'11 al 13 de maig a Barcelona. L'edició d'enguany iniciarà amb l'estrena de l'espectacle EL ÚLTIMO BUFÓN, de Leo Bassi. Es tracta d'un aixecament popular bufonesc contra la tirania d'avui i de sempre.

Quan  Bassi va veure unes pel·lícules del seu besavi, el Pallasso Giorgio Bassi, i del seu germà, gravats per Lumière, va comprendre que la força del Bufó radica en el fet de saber jugar amb l'extravagància i situar-se per sobre de les converses, en una societat molt formal i estructurada. Leo Bassi, revolucionari de la pista, ha estat inspirat pel mateix esperit llibertari que movia als seus avantpassats. Davant del rígid sistema de classes que dividia la societat, el circ clàssic era un lloc on la gent de baix -obrers i camperols- podien alliberar-se i obrir-se a nous camins a la vida. Per haver nascut en l'última generació del circ tradicional i haver-lo conegut des de dins, en la seva verdadera narrativa dins de la història, Leo Bassi es considera, en certa forma, considerar-se EL ÚLTIMO BUFÓN.

"Aquesta obra està dedicada a les noves generacions que es rebel·len contra les injustícies i el cinisme del Poder, amb l'esperança que la rebel·lia i la vitalitat dels Bufons puguin ser inspiradores en aquests temps confusos". LEO BASSI

CASTELLÀ

LITERAL, feria de libros e ideas radicales, se celebra del 11 al 13 de mayo en Barcelona. La edición de este año iniciará con la estrena del espectáculo EL ÚLTIMO BUFÓN, de Leo Bassi. Se trata de un alzamiento popular bufonesco contra la tiranía de hoy y de siempre.

Cuando Bassi vio unas peliculas de su bisabuelo, el Payaso Giorgio Bassi, y de su hermano, grabados por Lumiére, comprendió que la fuerza del Bufón radica en el hecho de saber jugar con la extravagancia y situarse por encima de las conversaciones, en una sociedad muy formal y estructurada. Leo Bassi, revolucionario de la pista, ha sido inspirado por el mismo espíritu libertario que movía a sus antepasados. Frente al rígido sistema de clases que dividía la sociedad, el circo clásico era un lugar donde la gente de abajo -obreros y campesinos- podían liberarse y abrirse a nuevos caminos en la vida. Por haber nacido en la última generación del circo tradicional y haberlo conocido desde dentro, en su verdadera narrativa dentro de la historia, Leo Bassi se considera, en cierta forma, EL ÚLTIMO BUFÓN.

"Esta obra está dedicada a las nuevas generaciones que se rebelan contra las injusticias y el cinismo del Poder, con la esperanza de que la rebeldía y al vitalidad de los Bufones puedan ser inspiradoras en estos tiempos confusos". LEO BASSI

7 opiniones

4.6 / 5
Giovanni

Espectáculo muy divertido. Gracias!

17/05/2018 11/05/2018
MAR

GENIAL... UN MERAVELLÓS COMENÇAMENT PER A LA FIRA...!!! UN ESPECTACLE BEN CRÍTIC...!!! UN GRAN ARTISTA I PERSONA...!!!

14/05/2018 10/05/2018
Oscar

Bassi genial como siempre

14/05/2018 04/05/2018
carme

No me entusiasmó. Algunos gags ( como el de los cristales)no me gustaron y no estaban bien enlazados.

12/05/2018 10/05/2018
Gerard

Genial!!!

12/05/2018 11/05/2018
Cargar más opiniones

Cómo llegar

Sala Polivalent de la Fabra i Coats
Carrer de Sant Adrià, 20
Barcelona, Barcelona

Organizado por

LITERAL, fira d'idees & llibres radicals

LITERAL és una fira de llibres i idees radicals on editorials, llibreries, autores i autors, lectores i lectors es troben per compartir, discutir i somniar sobre el món en què vivim i com transformar-lo. Des de la cultura i el pensament crític gaudim de la millor literatura crítica compartint-la amb qui la crea.

Ver más