MEDALLA + THE CRAB APPLES a La Jazz Cava de Vic

La Jazz Cava ¿Cómo llegar?

Evento cerrado

Descripción

Divendres 23 de febrer MEDALLA presenta "Emblema y Poder" | Hora: 23h | Preu: 8€/6€ (Anticipada)

Web Medalla    Facebook Medalla     Video "Sable Negro" Medalla     Facebook TCA     Hidden Track Records TCA

MEDALLA

L’extraradi barceloní porta dècades donant-nos alegries. De la Banda Trapera del Riu a Tarántula o Joe Crepúsculo, de Beef a The Suicide Of Western Culture ... Tots tenen en comú un afany per no transitar per camins institucionalitzats, per saltar-se normes i anar a la seva, tots miren de reüll i amb cert desdeny la gran ciutat.

Medalla neix en aquestes afores de la Ciutat Comtal fa uns mesos, i la seva formació es nodreix de membres de The Saurs, The Zephyr Bones, Rapaza i The Stagpies, grups que han abordat les guitarres des de diferents perspectives que es complementen entre si. I després d'un molt curt període d'assajos i composició ja tenim a les nostres mans "Emblema y Poder", el debut de la banda. Un disc en el qual s'endevina la genealogia dels seus components però que va cap a una altra banda. En les seves pròpies paraules, aspiren a "ocupar un espai imaginari que es troba entre Judes Priest i El Columpio Asesino ".

Lletres en castellà amb l'eix líric inundat d'èpica romàntica, devoció pel metal, el rock progressiu i els ritmes kraut, guitarres afilades i mirades als setanta a través de influències contemporànies com els King Gizzard & The Lizard Wizard menys lo-fi i la vessant més pop de Thee Oh Sees. Una amalgama d'influències que es veu plasmada en talls com "Sable Negro", entre el rock dels setanta i l'èpica pop. O "Maquina de Plata", on parteixen de passatges instrumentals reposats per precipitar-se en aquest rock contundent que inunda la seva obra sempre amb un marcat component melòdic. D'alguna manera, recullen els vestigis de l'heavy metal i els porten i adapten al seu terreny, fent-ho de forma completament natural i sense que això signifiqui que no puguin provar altres textures, com a "Deporte en vano", una mena de balada imparable que acaba  eclosionant en un ritme motorik que conclou de forma explosiva.

THE CRAB APPLES

Després del disc debut Right Here (2014) i d'estar presentant per Catalunya i la resta d'Espanya el seu EP Hello Stranger (2016), The Crab Apples llança el seu segon llarg, A Drastic Mistake, disc marcat no només per la seva evident evolució creativa i escènica, sinó per la seva unió amb el nou segell Barcelonès Hidden Track Records. La banda, formada per Carla Gimeno, Laia Alsina, Laia Martí i Mauro Cavallaro és, fins i tot a la seva primerenca edat, un exemple de creativitat, que amb la seva barreja de melodies pop i contundents bases rock han telonejat a grups de la talla de The Beach Boys, Nada Surf, Sidonie o la amb més de 40 directes en any i mig al costat de la gravació d'aquest nou treball.

A Drastic Mistake manté elements d'ambdues etapes de la banda. Melodies i construccions pop-rock amb el singular so de la producció de Lluís Cots i Xavier Nadal i és, com el seu nom indica, un disc format per cançons que parlen de contradiccions i d'errors. Però, tot i el que pugui semblar, aquests en cap moment es conceben des d'una visió negativa o destructiva, sinó que els veiem com a elements que ens construeixen com a persones, ens completen i ens converteixen en éssers versàtils; amb les nostres llums i les nostres ombres, debilitats i fortaleses, somnis i pors ... Hi ha bellesa en els errors, encara que a primera vista no ens ho sembli. Mitjançant les cicatrius lo feble es converteix en bell i fort.

Cómo llegar

La Jazz Cava
Rambla Montcada n.5
Vic, Barcelona

Organizado por

La Jazz Cava (Vic)

Ver más