WIND ATLAS + HEATHER a La Jazz Cava de Vic

La Jazz Cava ¿Cómo llegar?

Evento cerrado

Descripción

Divendres 23 de març | Hora:23h | Preu: 8€/6€ (Anticipada) | WIND ATLAS presenta "An Edible Body * HEATHER presenta "Union"

Facebook Wind Atlas     Bandcamp Wind Atlas     Facebook Heather     Bandcamp Heather

WIND ATLAS

An Edible Body, el nou treball de Wind Atlas, marca un punto d’inflexió en la trajectòria de la banda.

Després d'un canvi de formació al final de la gira de Lingua Ignota (BFE, 2015), la banda decideix deixar de tocar durant un temps per reflexionar, buscar nous sons i preparar un nou disc. Ja sense baixista, la banda desvia la seva mirada cap a l'electrònica, buscant la manera de barrejar el seu ritual amb una intensitat i uns ritmes nous no explorats fins al moment. Si en els seus primers treballs, l'EP Fen Fire (BPR, 2012) i The Not Found (BPR, 2013), les influències de les bandes dels vuitanta del segell 4AD com Cocteau Twins o Dead Can Dance eren fonamentals, amb Lingua Ignota, Wind Atlas trobava una nova esquerda que obria un ventall de possibilitats més enllà de les cançons folk inundades de reverb de els seus inicis. S'obrien al post-punk, als sons primitius i els cants espirituals i començaven a mostrar certs tints post-industrials que s'han cristal·litzat en el seu nou treball, An Edible Body.

Amb l'objectiu de buscar aquest nou so, decideixen anar a gravar el seu disc a Nova York amb Sean Ragon, figura essencial de l'escena post-industrial actual, líder de la banda Cult Of Youth -que coneixen en compartir escenari a Barcelona- i guitarra ocasional en Psychic TV, banda seminal de la música industrial: la química a l'estudi va ser instantània.

El disc experimenta no només amb nous sons sinó també amb noves maneres de comunicar-se. El seu tercer disc construeix un nou espai que ha permès al grup experimentar amb els sons i jugar amb els ritmes electrònics. Estranyament, An Edible Body és el disc més accessible i, al mateix temps, més experimental de la banda.

HEATHER

Formada per quatre barcelonins i una escocesa, els Heather es reconeixen amants del pop anglès dels 80 i del postpunk, quelcom que es veu reflectit clarament en el so fosc de les seves cançons. En són una prova les seves dues referències publicades fins avui, l’EP “Inside” (2015) i el seu primer LP “Union” (2017). La manera en la que la banda aborda cada un dels seus projectes —treballant un imaginari molt definit mitjançant la fotografia, la direcció d’art o el vídeo— és també un component essencial de la seva proposta, que es veu enriquida gràcies a la constant col·laboració amb artistes propers a la banda.

Cómo llegar

La Jazz Cava
Rambla Montcada n.5
Vic, Barcelona

Organizado por

La Jazz Cava (Vic)

Ver más