Wu Wei_Raquel Klein + Kopfkino_Los detectives (Quinzena metropolitana de dansa)

La Caldera Les Corts ¿Cómo llegar?

Evento cerrado

Descripción

Wu Wei_Raquel Klein +  Kopfkino_Los detectives (programa doble)

2, 3, 9, 15 i 16 de març a les 20 h


Wu Wei_Raquel Klein (20h)

30 minuts

L’arrel d’aquest espectacle es troba en un solo de Raquel Klein titulat 1’28, en referència al segon i mig que triga la llum a cobrir la distància que separa la Lluna de la Terra. La capacitat de la llum per transformar els objectes i modelar-ne de nous torna a aparèixer a Wu Wei, una peça per a cinc ballarins i dos músics que s’interroga sobre el temps, el buit o la importància de ser en un lloc. D’aquí que el títol, aquest cop, faci al·lusió a un concepte de la filosofia taoista que significa ‘no acció’.

Wu Wei és un viatge visual i sonor en què els cossos i la llum creen imatges poderoses, paisatges suggeridors, a través de la contemplació. Un treball rigorós d’una creadora jove que ha treballat amb Eulàlia Bergadà (Gold Dust Rush, estrenat al Grec) o amb Lipi Hernández - Malqueridas (El canto de los caballos, vist al Festival SÂLMON - Mercat de les Flors).

Autoria, coreografía i direcció Raquel Klein Amb Carlos Roncero, Blanca Tolsà, Marina Fullana, Diana Riagata i Martina Rocosa Disseny sonor i interpretació musical Adrià Juan i Albert Tarrats

Vídeo promo

Kopfkino_Los detectives (21h)

55 minuts

El nostre cervell emmagatzema imatges i funciona com un motor de cerca, busca enllaços per entendre què passa, vincles que desencadenen una mena de youtube mental. A aquesta capacitat d’enllaçar imatges i construir pel·lícules mentals l’anomenem kopfkino. A partir d’aquest concepte, les integrants de Los detectives es formulen una pregunta: fins a quin punt les ficcions que consumim influeixen en la nostra visió del món i de nosaltres mateixos? Aquest és el motor de Kopfkino, una peça que utilitza el cos com a eina essencial per endinsar-nos en els marges que es generen quan la ficció i la realitat es troben.

Los detectives neix com a col·lectiu a partir de la trobada de Mariona Naudin, María García, Marina Colomina i Laia Cabrera, quatre treballadores de les arts escèniques que inicien el seu recorregut comú amb Kopfkino. Els seus projectes sorgeixen d’un laboratori que fomenta el canvi de rols constant entre les intèrprets i del qual neix una escriptura orgànica i espontània. El resultat podria definir-se com una coreografia teatral o com una dansa dramaturgitzada.

Autoria, dramatúrgia i interpretació Mariona Naudin, Marina Colomina, Laia Cabrera i María García Vera Direcció Mariona Naudin Disseny de llums Maria Barrios Producció Festival Sâlmon - Mercat de les Flors, Escena Poblenou i OSIC, amb la col·laboració de l’Antic Teatre i La Poderosa

Vídeo promo Kopfkino
12 opiniones

4.9 / 5
Ona Capella

Buena calidad de interpretación. Obras/coreografías con gran valor simbólico. Recomendables.

18/03/2018 12/03/2018
Marina

Un espectacle increible, un ball d'emocions i sensacions. Raquel Klein una gran artista que triomfarà allà on vagi, tant com a ballarina com de directora.

18/03/2018 14/03/2018
Anna

Ha sido genial! Ha sido genial empezar así el fin de semana! Artistazos!

17/03/2018 13/03/2018
joana sanchez

Muy bueno y interesante.

17/03/2018 25/02/2018
Joan Fonoll

Kopfkino es una obra sorprendente que transpira verdad gracias a estas tres grandes bailarinas, actrices, coreógrafas y creadoras. Ha sido una invitación a un viaje a través de los paisajes mentales que nos acompañan a lo largo de nuestras vidas y que van tejiendo nuestra realidad.

17/03/2018 11/03/2018
Cargar más opiniones

Cómo llegar

La Caldera Les Corts
Eugeni d'Ors 12. La Caldera, centre de creació de dansa
Barcelona, Barcelona

Organizado por

La Caldera Les Corts