Xarxa de cures, ahir i avui (ART i PART) - Rebomboris

Antic Teatre - Espai de creació ¿Cómo llegar?

Evento cerrado

Descripción

CATALÀ
Proposta escènica resultant del projecte artístic-comunitari Xarxa de cures, ahir i avui vinculat al programa ART i PART i impulsat per Barcelona Districte Cultural (Institut de Cultura – Ajuntament de Barcelona); una creació participativa entre els veïns i veïnes amb l’Antic Teatre, TRANSlab, La Bonne – Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, Sindillar/Sindihogar, Mescladís i TUDANZAS.
El projecte, una proposta escènica col·laborativa, pren com a punt de partida i material de referència una extensa xarxa de cures compartides i suport mutu entre dones que ja va existir al barri i que recuperen en les seves investigacions les historiadores Isabel Segura i Milagros Rivera. L'espectacle explora com s'han anat reconfigurant aquestes xarxes per prendre-li el pols al lloc que ocupen les cures en les societats actuals. Inspira el muntatge el concepte de “rebomboris”, de moviments espontanis de revolta a través dels quals les dones han lluitat per mantenir la vida i per exigir les condicions materials d’existència per a elles i les seves comunitats.

CASTELLANO
Propuesta escénica resultante del proyecto artístico-comunitario Xarxa de cures, ahir i avui (Red de curas, ayer y hoy) vinculado al programa ART i PART e impulsado por Barcelona Districte Cultural (Institut de Cultura – Ajuntament de Barcelona); una creación participativa entre los vecinos y vecinas con Antic Teatre, La Bonne – Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, Sindillar/Sindihogar, Mescladís y TUDANZAS.
El proyecto, una propuesta escénica colaborativa, toma como punto de partida y material de referencia una extensa red de cuidados compartidos y apoyo mutuo entre las mujeres que ya existió en el barrio y que recuperan en sus investigaciones las historiadoras Isabel Segura y Milagros Rivera. El espectáculo explora cómo se han ido reconfigurando estas redes para tomarle el pulso al lugar que ocupan los cuidados en las sociedades actuales. Inspira el montaje el concepto de “rebomboris” (alborotos), de movimientos espontáneos de revuelta a través de los cuales las mujeres han luchado para mantener la vida y para exigir las condiciones materiales de existencia para ellas y sus comunidades. 

ENGLISH
This performance piece is the end result of community arts project Xarxa de cures, ahir i avui (Care networks of today and yesterday), which is part of the ART i PART programme instigated by Barcelona Cultural District (Institute of Culture - Ajuntament de Barcelona). It's a joint creation between local residents and Antic Teatre, La Bonne – Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, Sindillar/Sindihogar, Mescladís and TUDANZAS.
The project, a collaborative performance, takes as its starting point and subject the pre-existing, extensive, local networks of shared care and mutual support between women that historians Isabel Segura and Milagros Rivera are recovering with their research. The piece explores the changes these networks have undergone and at the same time assesses the extent to which they are part of today's society. The word "rebomboris" (commotion) of the title is our inspiration in that it evokes the spontaneous movements of revolt through which women have fought to survive and demanded basic living conditions for themselves and their communities. 

14 opiniones

4.9 / 5
sujurao

Ens va encantar! Emotiva, reivindicativa i sobretot autèntica.

02/08/2018 24/07/2018
Teresa

Espectaculo ,genial muy recomendable

02/08/2018 23/07/2018
montse

Un espectáculo reivindicativo y lúdico de gran nivel a pesar de la no profesionalidad de sus integrantes. Nos gustó mucho y, de hecho, les animamos a seguir desarrollando iniciativas de esta índole.

31/07/2018 26/07/2018
Mar

Muy bien montada

31/07/2018 20/07/2018
tina

representació creativa, imaginativa, molt bona l'ambientació, idea, y sobretot la forma de transmetre, el rol de la dona abans i ara. gràcies una gran obra!!!!

29/07/2018 25/07/2018
Cargar más opiniones

Cómo llegar

Antic Teatre - Espai de creació
Carrer Verdaguer i Callis 12, 08003 BCN
Barcelona, Barcelona

Organizado por

Antic Teatre

Ver más