Societat Doctor Alonso_Introducció a la introducció

La Caldera Les Corts ¿Cómo llegar?

Evento cerrado

Descripción

Tomás Aragay i Sofia Asencio presenten un nou projecte de recerca sobre el moviment en construcció permanent, a partir de dos conceptes fonamentals de la Metafísica d'Aristòtil: la substància i l'accident com a formes de l'ésser. El filòsof grec afirma que tots els éssers naturals estan subjectes a constant moviment i canvi i que tot moviment requereix la presència d'una potència i un acte.


A partir d'aquestes premisses, la Societat Doctor Alonso construeix un llenguatge la clau fonamental del qual és el concepte de desplaçament. Situar alguna cosa fora del seu lloc, àmbit o espai propi, per indagar com modifica el llenguatge tant en la seva gramàtica constitutiva com en la lectura que un observador pot fer. Desplaçar per desvetllar, generant espais de discurs poètic que posin en qüestió l'estatus quo de la nostra comprensió de la realitat.


Fem ara un treball científic on els elements emocionals, psicològics i narratius queden desplaçats fora del quadre d'observació. Delimitem doncs una forma d'aproximació científica al fenomen d'un cos en moviment. Fitem i ens forcem a aplicar una metodologia científica que ens permeti allunyar-nos, és a dir desplaçar-nos, de la nostra mirada primera, personal i cultural pròpia.

 

Direcció: Tomàs Aragay Sastre
Creació i interpretació: Sofia Asencio
Espai escènic i il·luminació: Cube.bz
Producció: Imma Bové
Amb la col·laboració de: BÚNQUER (Liubjiana), L’Agora de la Danse (Mont-real), Teatre Pradillo (Madrid)
I amb l'ajuda de: Generalitat de Catalunya i INAEM

2 opiniones

4.5 / 5
ángel

He salido realmente satisfecho con el espectáculo que -a mi parecer- transmitía una versión del escolasticismo aristotélico trufado de existencialismo. He visto la fragilidad de la existencia humana puesta al desnudo en la escena por una artista maravillosa y el mensaje de que es necesario moverse, actuar, gesticular, contorsionarse para tener la apariencia de existir. No la potencia, no la substancia peripatéticas sino el acto, la forma continua sin más. Como dijo Sartre, "la existencia precede a la esencia." Nos hacemos humanos a base de patalear, revolcarnos, de exhibir nuestra desnudez hecha de insatisfacción y de miseria.

19/05/2017 12/05/2017
monica

Una maravilla

19/05/2017 14/05/2017
Cargar más opiniones

Cómo llegar

La Caldera Les Corts
Eugeni d'Ors 12. La Caldera, centre de creació de dansa
Barcelona, Barcelona

Organizado por

La Caldera Les Corts