Heura Gaya · Festival Terrer Priorat 2019

Heura Gaya · Festival Terrer Priorat 2019

Ver entradas
Heura Gaya · Festival Terrer Priorat 2019

Heura Gaya · Festival Terrer Priorat 2019

Ermita del Loreto. Carrer Fontalba, 1, 43363 Ulldemolins, Tarragona, Espanya. Ver mapa

20/10/2019

12:30

Compra tus entradas

Entrada

12,00 €

Precio final. Gastos de gestión incluidos.

Total 0,00 €

Descripción

Gaya

Heura Gaya, inicia amb el projecte Gaya (Segell Microscopi 2019) una recerca personal i del seu propi llenguatge a través d’un repertori intimista que viatja sonorament entre el pop i el folk i que alhora es nodreix de la tradició més arrelada a la terra. Les seves cançons evoquen la natura i apel·len l’amor romàntic del XIX, amb una veu dolça i un to emocional sovint melancòlic. La proposta que presenta Gaya va ser finalista a la darrera edició del Concurs Sons de la Mediterrània. Darrerament la cantant s’ha deixat guiar pel músic i compositor Eduard Iniesta que n’ha fet una exquisida producció i arranjaments.

Al seu particular cançoner hi podem trobar cançons que busquen estats emocionals a través de la natura, un “pop trist" que versiona un lied de Franz Shubert, unes tradicionals Cobletes de la canya que canten un poema de J.V. Foix, una cançó delicada que parla de l’amor a través de la pell, la versió d’una cançó d’Eduard Toldrà amb text de Josep Maria de Sagarra que s’amalgama amb una tonada de feina de Mallorca, una cançó de bres i una de bressol que Maria-Mercè Marçal va escriure per a la seva filla Heura, unes cançons de pandero que es converteixen en un cant a la dona en to alegre i rebel. Tot això i molt més és l’univers Gaya. 

La revista Enderrock ha etiquetat la seva proposta com a «intimisme d’arrel» i n’ha definit el projecte com a «sons tradicionals de distància curta que remeten a l’olor de terra molla i a l’amor per la tradició.»

L’àlbum ha estat enregistrat als estudis Aurha d’Esplugues de Llobregat, per la minuciosa mà de Mauricio Tonelli durant el mes de gener de 2019. Posteriorment, David Casmitjana n’ha fet la mescla als seu estudi de Montoliu de Segarra durant el mes de febrer de 2019. La formació que acompanya la cantant garriguenca està formada per Eduard Iniesta –a les guitarres i cordes del mediterrani–, Cristina Menbrive –al baix elèctric i al contrabaix–, Cati Plana –a l’acordió diatònic–, Andreu Moreno –a la bateria– i Marc Vall –a les percussions.

BIO

Heura Gaya és una cantant i grallera graduada per l’Escola Superior de Música de Catalunya que hem pogut escoltar els darrers anys en diverses formacions de l’escena de la música d’arrel d’aquest país. Des de les polifonies més tradicionals de Tornaveus i Jaume Ayats, la música esporògena del Marcel Caselles i la Cobla Catalana dels Sons Essencials, fins al trio de música festiva Morena Tradipatxanga, passant per l’espectacle de poesia i música Amor. Arrels, branques i fulles,que comparteix amb la cantautora Meritxell Gené i la poeta Meritxell Cucurella. També ha nascut com a compositora en el llibre Introspeccions. Una proposta personal de nova música per a gralla (Quart Minvant 2016).

Heura Gaya, cantant

Abel Serra, guitarra

Cati Plana, Acordió diatònic

Cristina Membrive, Baix

Andreu Moreno, Bateria



En este caso el promotor no ha especificado la política de acceso a menores, si tienes cualquier duda te animamos a que te pongas en contacto directamente con él.

¡Compartir!

Organizado por

ESCOLA DE TERRER

Ver detalles
Las cookies nos ayudan a ofrecer nuestros servicios. Al utilizar nuestros servicios, aceptas el uso de cookies. Más información