'Cilmatic Dances' d'Amanda Piña | Caldera Grec'20

'Cilmatic Dances' d'Amanda Piña | Caldera Grec'20

Ver entradas
'Cilmatic Dances' d'Amanda Piña  | Caldera Grec'20

'Cilmatic Dances' d'Amanda Piña | Caldera Grec'20

La Caldera Les Corts. Eugeni d'Ors 12. La Caldera, centre de creació de dansa. Ver mapa


Venta online cerrada.

Para más información pregunta al organizador del evento.

Los datos del organizador están en el apartado "Organizado por".

Descripción

Climatic dancers d'Amanda Piña

22 i 23 de juliol, a les 20.30h

Dues danses indígenes mexicanes inspiren la preestrena d'una coreografia que posa en relació cos i canvi climàtic, fent visible la manera en qué les cultures nadiues de l'Amèrica Llatina estableixen lligams entre l'entorn natural i la vida social.

La peça que l'artista i coreògrafa xilena-mexicana resident a Àustra porta a La Caldera en forma de preestrena el cinquè lliurament d'Endangered Human Movements (Moviments Humans en Perill d'Extinció), una investigació sobre la pèrdua de la diversitat biològica i cultural al nostre planeta. El projecte va començar l'any 2014 i se centra en danses i pràctiques de moviment que han estat desenvolupades durant segles arreu del món, facilitant-ne la reaparció en altres cossos i contextes. A partir de presentacions, workshops, instal·lacions, publicacions i un complet arxiu on-line, Amanda Piña reconstrueix, recontextualitza i resignifica pràctiques de moviment ancestrals, especulant amb el seu potencial de futur.

En aquest cinquè lliurament de la sèrie, l'artista parteix de la feina de l'antropòleg mexicà Alessandro Questa sobre dues dances deles terres altes del Nord de Puebla interpretades pels indígenes Masewal i que tenen a veure amb el canvi climàtic i amb l'explotació minera. Les danses s'anomenen Tipekajomeh i Wewentiyo i constitueixen l'inici d'un viatge cap a l'interior de la terra. L'obra explora com ha canviat la noció que, sobre la Terra, tenien diferents generacions al llarg de la història i imagina maneres noves i ancestrals de relacionar-se amb el món i la natura. I és que, com explica Alessandro Questa en els seves recerques, aquestes anomenades "danses tradicionals" són, de fet dispositius socials que visualitzen les relacions d'interdependència entre el context social i el natural, posant l'accent en les relacions entre totes les formes de vida de la zona.

Firma aquesta proposta l'autora d'un treball coreogràfic centrat tant en la descolonització de l'art com en el potencial polític i social del cos i el moviment. Utilitzant amb freqüència elements que escapen a les referències culturals occidentals, l'artista ens planteja maneres noves d'entendre la dansa i l'art, més enllà de la idea de contemporaneïtat.

Duració aproximada de 110 min.

Una coproducció de nadaproductions, Museo Universitario el Chopo (Mèxic), Tanzquartier Wien and deSingel (Anvers).

Aquest espectacule ha estat subvencionat pel FONCA Programa Nacional de Creadores Escénicos, Departament Municipal d'Afers Culturals (Viena) i la divisió de Cultura del BKA Cancelleria Federal d'Àustria.

Amb el suport de BKA, l'ambaixada mexicana a Àustria, l'Escuela Nacional de Danza Folklorica de México, Skanes Danstheater (Malmö) i DAS THIRD –Universitat d'Arts d'Amsterdam.

Direcció artística, coreografia: Amanda Piña

Coreografia, transmissió: Juan Carlos Palma

Recerca: Alessandro Questa, Amanda Piña, Juan Carlos Palma

Art i disseny escènic: Michel Jimenez

Interpretació: Amanda Piña i dos artistes locals

Composició musical: Christian Müller

Videoart, videoinstal·lació: Amanda Piña

Intèrprets del film: Juan Carlos Palma, Alessandro Questa, Estudiants de l'Escuela Nacional de Danza Folklorica de México (ENDF)

Vestuari al film: Danza de Tejoneros y de Negritos, col·lecció privada d'Alessandro Questa, Michel Jimenez (disseny del vestuari original), Axel Giovanni Castañeda Morales, Ariana Castellanos (construcció del vestuari original)

Mapatge: Andrés Molina

Direcció tècnica: Lukas Heistinger

Producció: Isabella Strehlau

Producció de vestuari: Isolde Mayer

Distribució internacional i management en gira: Something Great (Berlín)

Consellera sènior: Marie-Christine Barrata-Dragono

Management: Angela Vadori (SMart)

En este caso el promotor no ha especificado la política de acceso a menores, si tienes cualquier duda te animamos a que te pongas en contacto directamente con él.

¡Compartir!

Organizado por

La Caldera Les Corts

Ver detalles