Selecciona tus entradas
Venta online cerrada.
Para más información pregunta al organizador del evento.
Los datos del organizador están en el apartado "Organizado por".
Descripción del evento
Programa doble per a la primera proposta d'aquesta 4a edició de Corpografies amb la presentació d'Under Construction de Xavi Manubens i La Forma d'Anabella Pareja Robinson.
Under Construction de Xavi Manubens
Under Construction és una investigació sobre la percepció de l'espai, les seves relacions amb el cos i amb ell mateix, els rastres que s'hi deixen i tot allò que encara està per succeir. Una instal·lació en directe a partir de les sensualitats espacials, una deriva de paisatges que estan en constant transformació i la creació d'una atmosfera incerta i invasiva. Under Construction és una coreografia que produeix fissures, desplegaments, fluxos i superposicions, en un intent per ubicarnos. Aquest laberint d'imatges, objectes i accions es construeix a través de l'ús d'una metodologia Trans, literalment travessar diferents qüestions de forma simultània i amb una perspectiva formal i ambigua. ¿Quan un espai deixa de ser el que és? ¿Es pot reorganitzar el-que-hi-ha per a produir un altre el-que-hi-ha? ¿És possible habitar un paisatge impossible?
Aquest projecte es mou entre els camps del moviment, les arts visuals-vives i la coreografia a partir d'un exercici site-specific. Amb aquesta pràctica de manipulació de l'entorn, Xavier Manubens conclou els tres projectes vinculats als misteris de l'espacialitat, juntament amb Monument (2015) i Fluxos i remolins (2017).
Xavier Manubens Samsó (1989, Barcelona). Artista escènic i performer. Cursa Màster en Pràctica escènica i Cultura Visual al Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofía sota la direcció del grup ARTEA. Les seves pràctiques giren al voltant dels processos de transformació, les situacions coreogràfiques, les performativitats del cos i l'objecte i la producció d'imatges ambigües. Treballa com a performer i assistent coreogràfic i desenvolupa els seus projectes de creació des del 2015. Forma part del col·lectiu MisiónDivina i és artista associat a La Poderosa. Li agradaria ser una Spice Girl.
La Forma d'Anabella Pareja Robinson
La forma és una investigació que acudeix constantment a la teoria per a motivar aquest ball d'articulacions, textura, volum i pell. Mentre es mou pensa en altres coses, pensa en paraules, anècdotes, cites; en la nostra realitat, en el fet real i és aquest el motiu que em porta a acompanyar el moviment amb un text. És en aquest text on confronto l'escriptura i la imatge, on col·loco la coreografia, on diposito la raó; una coreografia que acompanya aquesta dansa, aquesta raó que aquesta dansa no necessita. Quan vaig començar a estudiar la forma, em vaig posar creativa i em vaig inventar una sèrie d'exercisis que vaig anomenar: Pràctiques per a hackejar la forma. Vaig entrenar aquestes pràctiques com una atleta, amb la intenció de sorprendre'm amb una nova corporalitat. Finalment, vaig deixar estar aquesta sèrie de pràctiques, em vaig oblidar dels trucs que planejava utilitzar, de totes les coreografies que em vaig inventar, per decidir tornar a allò primari. Vaig entrar en matèria, entreno amb i des del fer, i és en aquest fer que m'he trobat amb aquest ballar: Tot és forma.
Anabella Pareja Robinson: Sóc ballarina i coreògrafa. Mexicana, però des de desembre del 2017 visc a Barcelona. Últimament investigo i practico principalment des de la dansa. Les paraules que acompanyen les meves investigacions són l'atenció, el camuflatge, allò borrós, la matèria, allò no humà, el fer, la passivitat, el fet comú, el fet real. Actualment formo part del col·lectiu ARTAS de La Poderosa, que ha acollit el meu últim procés d'investigació: La Forma (2018-2109). Altres peces són: El Desierto (2017), La Masterpiece (2016), Historias posibles del cuerpo (2) (2014), el fin de los principios (2012). Han sigut presentades en diferents indrets de Mèxic, Buenos Aires, Montevideo, Madrid, Barcelona, Berlin i Belice. Algunes de les meves investigacions han derivat en escrits com ara l'assaig Mientras pienso en otra cosa (2017), una reflexió sobre la influència del post-humanisme en les arts en viu. Formo part del Colectivo AM, col·lectiu de coreògrafs de la Ciutat de Mèxic, amb qui he creat: sarta aicah ranimac (2019), Antes de la playa está el mar (2015), La pista de baile (2014), ARRECIFE (2013); entre d'altres. També hem editat i publicat el llibre de processos RECETARIO COREOGRÁFICO. Un Roadbook. (2012-2013).
De i amb Anabella Pareja Robinson
Música Dasha Rush
Duració 45-50 minuts
Aquesta investigació ha obtingut el suport de La Poderosa dins del seu programa ARTAS 2018 i 2019. El Centre Cívic de la Barceloneta va acollir aquest projecte en els seus inicis.
Agraïments a Mónica Muntaner, Bea Fernández, Amador Fernández Savater, Paz Rojo, Itxaso Corral, Cris Celada, Xavi Manubens, Óscar Dasi, Marina Colomina, Mayte Luque i Rafa Ruano.
Política de acceso