Homenatge a Mompou

Homenatge a Mompou

Ver entradas
Homenatge a Mompou

Homenatge a Mompou

Sala Moragues - Born centre Cultural. Plaça comercial, 12. Ver mapa


Venta online cerrada.

Para más información pregunta al organizador del evento.

Los datos del organizador están en el apartado "Organizado por".

Descripción

Sovint les coses importants de la vida les diem a cau d’orella i en poques paraules. La música de Mompou és així: íntima, delicada, sintètica, essencial... A les Cançons i danses, Mompou recrea melodies del nostre folklore a través de la seva mirada única i sempre reconeixible, i el resultat és fresc i refinat, bellíssim i auster, amb moments de quietud i d’altres plens de moviment. És Mompou en maridatge amb la música popular, Mompou amb presa de terra.

Tenir l’oportunitat d’entrar en diàleg amb al seva música, que em ressona tan endins, i fer-ho de la mà de Cantiga, una de les corals amb més tradició i solera de casa nostra, és un honor i un repte il·lusionant.

Josep Ollé, compositor

Frederic Mompou (Barcelona, 1893-1987) és sense cap mena de dubte un dels compositors i intèrprets més importants del segle XX i les Cançons i Danses constitueixen una part molt important de la seva obra musical i una de les més reeixides.

Escrites en diversos moments de la vida del compositor, la majoria d’aquestes cançons i danses —tretze per a piano, una per a guitarra i una per a orgue—, estan basades en músiques populars catalanes. Totes agrupades conformen un viatge pel nostre cançoner popular, amb melodies tan conegudes i estimades, com ara El Rossinyol, El noi de la mare, L’hereu Riera o La dansa de Castellterçol, harmonitzades amb el segell tan particular i característic de Mompou.

La Coral Cantiga fidel al nostre compromís de conservar el patrimoni de les nostres arrels —i amb la voluntat de fer d’altaveu d’actuals compositors catalans—presenta un concert basat en les Cançons i danses de Mompou. Resseguint l’ordre original de l’obra, alternem la interpretació al piano d’algunes d’aquestes cançons originals amb l’estrena de noves harmonitzacions corals encarregades expressament al compositor Josep Ollé.

Una mirada singular que compta amb la participació de Carles Marigó al piano, Teresa Nogueron al clarinet, i que es completa amb els apunts coreogràfics i la posada en escena d’Anna Romaní, tot plegat amb la voluntat de retre homenatge, des del respecte, l’admiració i l’estima, a la figura de Frederic Mompou i al patrimoni musical de casa nostra.

Montserrat Meneses, directora de la Coral Cantiga

En este caso el promotor no ha especificado la política de acceso a menores, si tienes cualquier duda te animamos a que te pongas en contacto directamente con él.

14 Opiniones Ver opiniones

Opinión verificadaAsistió el 22/04/2022
Concert Mompou
Genial !
Sophie
24/04/2022
Opinión verificadaAsistió el 22/04/2022
Molt impactant
La Coral Cantiga es molt bona
Montse
23/04/2022
Opinión verificadaAsistió el 22/04/2022
Felicitats!
Excel·lent, molt emocionant. Format molt original, fluid i delicat
Cecília
23/04/2022
Opinión verificadaAsistió el 22/04/2022
Fantàstic
Concert esplèndid
Montserrat
23/04/2022
Opinión verificadaAsistió el 22/04/2022
Genial
Gran puesta en escena, grandes voces, excelente pianista, clarinetista y bailarina. Un gran espectáculo.
Sara
23/04/2022
Cargar más

¡Compartir!

Organizado por

Coral Cantiga

Ver detalles