L’ULL VIU - Documental ‘Recol.lectors’ + cinefòrum

L’ULL VIU - Documental ‘Recol.lectors’ + cinefòrum

Ver entradas
L’ULL VIU - Documental ‘Recol.lectors’ + cinefòrum

L’ULL VIU - Documental ‘Recol.lectors’ + cinefòrum

Núria Social d'Olot . C/ Verge del Carme, 8 . Ver mapa


Venta online cerrada.

Para más información pregunta al organizador del evento.

Los datos del organizador están en el apartado "Organizado por".

Descripción

SOBIRANIA ALIMENTÀRIA 

Projecció ‘Recol.lectors’ + cinefòrum

‘Recol·lectors’ Dir. JUMANA MANNA – 65’ Palestina, 2022

‘Recol·lectors" descriu els problemes que envolten la pràctica de la recol·lecció de plantes silvestres comestibles en Palestina/Israel amb un humor irònic i un ritme meditatiu. Movent-se entre la ficció, el documental i les imatges d'arxiu, retrata l'impacte que les lleis israelianes de protecció de la naturalesa tenen en aquests costums. Les restriccions prohibeixen la recol·lecció del akkoub (verdura espinosa semblant al card) i el za’atar (una barreja d'espècies i llavors que s' utilitzen molt a la cuina del Pròxim Orient)), i han donat lloc a multes i judicis a centenars de persones que han estat sorpreses recollint aquestes plantes autòctones. Per als palestins, aquestes lleis els aïllen encara més de la seva terra mentre els representants de l'Estat israelià insisteixen en el seu coneixement científic i en el seu deure de protecció. "Foragers" capta l'amor, l'alegria i el coneixement heretats en tradicions juntament amb la seva resistència a la llei prohibitiva. En reformular els termes i les limitacions de la conservació, la pel·lícula planteja qüestions entorn de la política d'extinció, és a dir, qui determina el que s'extingeix i el que segueix amb vida.

Premis rebuts:

Melbourne International Film Festival 2022, Visions du Réel 2022, Montreal International Documentary Festival 2022, Singapore International Film Festival 2022, Thessaloniki Documentary Festival 2023, DocPoint 2023, Camden International Film Festival 2022, DocuFest International Documentary and Film Festival 2022

Sessió de la Mostra Itinerant de Cinema Etnobotànic en col·laboració amb el Node Pirineu Oriental de l’entitat Eixarcolant.


En este caso el promotor no ha especificado la política de acceso a menores, si tienes cualquier duda te animamos a que te pongas en contacto directamente con él.

Vídeo

1 Opinión Ver opiniones

Opinión verificadaAsistió el 19/10/2023
Valuració
Docu i orga i presentacio Marta un 10!!! Super docu..hasta la musica acompañaba!!! Gran ronda de gent de dif. ambits de la garrotxa del tema para el cine forum. Pero me parecia al final un enfoque i Leer más ual demasiado al tema nodo de Eixcolant/publi i lo k han fet etc. y poca relació a la tematica actual ni entrellaçar la tematica del docu- la prohibición de recoger plantas medicinales- amb las restrinciones tmb aqui y relacionarlo amb el porqué- no interessa a nivel politico, grandes farmaceuticas quieren ganar +++ etc pp Perduda de coneixements ancestrals ... Pero igualment molt agraida de seguir oferint aquest espais de debat i intercanví . Gracies i endevant
Andrea
23/10/2023

¡Compartir!

Organizado por

Associació Núria Social

Ver detalles