La casa sin Bernarda

La casa sin Bernarda

Ver entradas
La casa sin Bernarda

La casa sin Bernarda

Nau Ivanow. Nau Ivanow- C/Hondures 30 08027. Ver mapa


Venta online cerrada.

Para más información pregunta al organizador del evento.

Los datos del organizador están en el apartado "Organizado por".

Descripción

Aquesta és la història sobre el tancament i l’opressió de cinc dones joves i sobre com cadascuna d’elles fa front a aquesta situació. Es tracta de cinc dones que s’enfronten a una guerra interna entre dues forces oposades que lluiten constantment: el seu costat instintiu reclama llibertat i el seu costat social troba subterfugis per poder habitar la norma. Totes reclamen la seva llibertat; quatre d’elles ho fan sense aixecar la veu i una, Adela, ho fa en una guerra cos a cos. Per ella no existeix cap subterfugi, només existeixen el seu instint i la força de la passió, que la fan impermeable a la norma. De fons, ressona l’abast dels llegats familiars i del parany forçosament explosiu que podem trobar en els règims opressors, fonamentalistes i patriarcals del món actual. La lluita d’aquestes dones per transformar la seva situació de tancament obre la possibilitat d’una existència plena de vida.


INFORMACIÓ

Idioma: castellà

Gènere: dramàtic

Durada: 1h 30min

Funcions: divendres 24, dissabte 25 i diumenge 26 de setembre a les 18h i a les 20.30h

Preu: 12€


FITXA ARTÍSTICA

AUTOR: Federico García Lorca

ADAPTACIÓ I DIRECCIÓ: Paula Errando

DISSENY DE LLUMS: Lola Errando

ESCENOGRAFIA: Paula González

VESTUARI: Carmen Errando i Vera Moles

MOVIMENT: Ester Guntín

DIGGER: Marina Herlop

EFECTES SONORS: Borja Ruiz

PRODUCCIÓ: ENTRANCE

ASSISTENT DE DIRECCIÓ: Clara Sans

ASSISTENT D’ESPAI: Marta Calderón

ASSISTENT DE PRODUCCIÓ: Sara Risco

TÈCNIC DE SO: Mireia Montane

INTÈRPRETS

Angustias: Júlia Barceló

Magdalena: Judit Cortina

Amelia: Mariona Ibáñez

Martirio: Alba Sáez

Adela: Paula Jornet

FOTOS: Lola Errando i Kiku Piñol 

VÍDEOS: Celia Giraldo i Carmen Aumedes

DISSENY GRÀFIC: Pau Bonet

MANAGEMENT: Biel Martínez i Rebeca Sanchez

AGRAÏMENTS

Clara Aguilar, Miguel Ferré, Ramón Gurillo, Maria José Villalonga, Andrés Herrera, Joan Solé, Garru, Isabel Pizarro, Gerard Argemí, Didak Fernandez, Rosa Galbany, Neus Masferrer, Carles Besa, Enric Sans, Ana Cortés, Enric Auquer, El Flaco, La Muriel, Nau Ivanow


SOBRE LA COMPANYIA

La companyia ENTRANCE sorgeix de l’energia de tres dones joves, Paula Errando, Lola Errando i Mariona Ibáñez. Les seves trajectòries les porten per àmbits diferents (art dramàtic, humanitats, cinema, educació) i es tradueixen en formar-se, experimentar, reflexionar i seguir actuant per incidir en cultura de la ciutat. Al 2018 comparteixen l’experiència d"Una obra sense actors", muntatge estrenat a la Sala Beckett al mateix any. El projecte es desenvolupa al laboratori de creació jove Els Malnascuts, amb l’objectiu d’investigar noves formes d’expressió a través de l’aparell teatral. El que es plantegen avui amb el projecte “La casa sin Bernarda” és redescobrir la vigència del text canviant el punt de vista i atenent a les veus més joves de la història: les filles de Bernarda. Volen endinsar-se en el sentit de l’obra per interrogar-se a elles mateixes i al públic.


INFORMACIÓ DE L'AUTORIA

“La casa sin Bernarda” és un espectacle que parteix de l’adaptació actual del clàssic de Lorca centrada, per primer cop, en les filles de Bernarda exclusivament. Es tracta d’una reescriptura de la peça. Paula Errando no afegeix text nou, però suprimeix quatre personatges; dos d’ells han estat eliminats sense deixar rastre (María Josefa i La Criada), i els altres dos (Bernarda i Poncia) han desaparegut com a personatges, no obstant això, la majoria de les seves rèpliques les han absorbit les filles. Tot i que es manté la poètica de Lorca, la versió resulta molt més irònica i contemporània. La reescriptura continua en la posada en escena. Es tracta d’una peça que parla de com ens comportem davant l’autoritat opressora, si optem per mantenir-nos fidels als nostres desitjos o la por fa que ens dobleguem. Errando utilitza l’obra de Lorca per parlar de les seves pròpies preocupacions sobre el comportament humà, i particularment el femení. En escena, les actrius no interpreten, sinó que encarnen a les germanes Alba. Parlen, al cap i a la fi, d’elles mateixes, i ho fan des de la veritat.


En este caso el promotor no ha especificado la política de acceso a menores, si tienes cualquier duda te animamos a que te pongas en contacto directamente con él.

9 Opiniones Ver opiniones

Opinión verificadaAsistió el 25/09/2021
Powerfull
.
Aina Martín
7/10/2021
Opinión verificadaAsistió el 26/09/2021
Qué ganas de volverla a ver
Maravillosa. Primera vez que entendí la obra en su plenitud, vi mil matices y guiños de los que nunca me había percatado. Sentí el texto muy cercano, y las actrices estaban impecables. Bravo!
Marta
27/09/2021
Opinión verificadaAsistió el 26/09/2021
BRUTAL
Un must total.
Maria
27/09/2021
Opinión verificadaAsistió el 25/09/2021
Elegancia
La selección de los diálogos, los movimientos en escena, la interpretación de las actrices, todo es sutil, elegante, equilibrado.
Xavier
26/09/2021
Opinión verificadaAsistió el 25/09/2021
brutal
Va ser una cosa brutal de veure. La reinterpretació eludint el personatge de la mare és genial, com varen adaptar la temperatura per a sentir la calor, la brisa nocturna,.. I un impressioant actuació Leer más de totes les actrius, impecable. Tant de bo pugueu fer moltes més funcions! Sort.
Joan
26/09/2021
Cargar más

¡Compartir!

Organizado por

Nau Ivanow

Ver detalles