Tornem al Pumarejo amb dos quartets per una nit de psicodelia entesa en el seu sentit més ampli: des dels delays i profunditats del dub iconoclasta i heterodoxe de STA a l'electrònica minimalista vinguda desde València de Mecànica Clàssica, on resonen desde el primer Asmus Tietchens al krautrock més electrónic com Harmonia o Cluster; posiblement les bandes més destacades del panorama nacional en el seus respectius estils.
HORARIS
21.00 Obertura portes
21.30 Mecánica Clásica
22.30 STA
STA
Clàssics i ultramoderns al mateix temps, audaços i refrescants, STA porten el dub jamaicà fins al límit. STA compta amb més de 10 treballs publicats en diferents formats (cassette, vinil 7”/12” ,cd). STA parteixen dels codis clàssics del gènere per a transformar-los en un llenguatge magnètic i plenament contemporani, incorporant elements de avant garde, música concreta, retallades d'electrònica abstracta que s'emporten de meravella amb línies de baix i bateria sòlides, i vents amb sabor a free jazz. Tota una aventura en la hipnòtica cadència del dub.
Estaran presentant el seu últim LP "Orbita", co-editat pel segell del Primavera i Echale Mas Verde.
Videoclip "Daga" / Video directe / Video directe / Bandcamp
MECÁNICA CLÁSICA
Allà on els cables, l'experimentació de les màquines i els estats d'abstracció conflueixen . Prop de referències que van des del ambient més ensoñador, l'electrònica minimalista o la psicodelia incidental més còsmica, el quartet valencià publica “Vientos Electricos” (Humo Internacional, 2019), un àlbum amb el qual aconsegueixen posicionar-se com un dels projectes més indesxifrables del machine beat nacional.
Amb membres que procedeixen de prestigioses agrupacions de l'underground Valencià com Antiguo Regimen, Güiro Meets Russia, Polígono Hindú Astral, Negro, o Mental Signals entre altres, Mecànica Clàssica lliura una amalgama de sons que ressonen com a evasions sonores, com un viatge d'LSD als confins de l'electrònica ambiental més còsmica i atmosferes kraut. Tot això prenent de referència cabdals com a Harmonia, Amus Titchens o Conrad Schnitzler, fins a un singular relat en la línia d'artistes d'avantguarda com Carl Matthews, Steve Hauschild o Craig Leon.