RESSONÀNCIA SINISTRA

RESSONÀNCIA SINISTRA

Ver entradas
RESSONÀNCIA SINISTRA

RESSONÀNCIA SINISTRA

Espai nyamnyam . Carrer Can Caló 38, Mieres 17830. Ver mapa


Venta online cerrada.

Para más información pregunta al organizador del evento.

Los datos del organizador están en el apartado "Organizado por".

Descripción

FUEGO VERDE - Nazario Díaz i Isaak Erdoiza
Experimentació sonora

Vermut-conversa amb els artistes

DINAR a càrrec de nyamnyam (productes locals Collbahi, Can Torrent, Cervesa La gleva...)

Sessió d’escolta a l’ombra de la noguera - DJ Tutu

La pròtesi que va dirigir a l'òrgan contra si mateix - Helena Vinent
Instal·lació audiovisual i escultòrica
(oberta tota la jornada)

Partint del treball FUEGO VERDE de Nazario Díaz i Isaak Erdoiza, proposem una jornada al voltant de la noció d’escolta. Per això prenem com a punt de partida el text ‘Resonancia Siniestra, el oyente como medium’ de David Toop. Com ell mateix cita: 

“La escucha tiene el estigma de ser nuestro sentido menos fiable. Mientras que aquello que vemos y tocamos se nos revela como una realidad “objetiva”, el sonido se parece más a un fantasma; su lugar en el espacio es ambiguo y su existencia en el tiempo transitoria. Por ello el sonido actúa desde siempre como metáfora de la revelación mística, los deseos prohibidos, lo siniestro, lo informe, lo sobrenatural y lo desconocido.”

FUEGO VERDE és el primer treball pertanyent al projecte Conversation pieces, una investigació iniciada el 2020 per Isaak Erdoiza i Nazario Díaz al voltant de la noció de so i escolta proposta per David Toop. FUEGO VERDE proposa un hackeig de la relació sonora-visual mitjançant la construcció de petites arquitectures que permeten alterar l'espai i la percepció sobre les coses que ocorren en ell, a través d'un dispositiu més proper a una idea de concert i experimentació sonora.

És per això que volem posar aquesta peça en ressonància amb el treball “La pròtesi que va dirigir a l'òrgan contra si mateix” de l’artista Helena Vinent. Aquest projecte posa el focus d'interès en la construcció identitària del cos assignat com a discapacitat. L'artista aborda la idea de la construcció humana i posthumana des seu posicionament com a persona sorda i la seva dependència d'instruments no biològics per a la comunicació oral, com les pròtesis auditives i els subtítols.

I l’ona sonora s’expandeix amb una sessió d’escolta a càrrec de la DJ Tutu, una oda a la vida entre l’adrenalina més pura i la curiositat més genuïna. Del ball underground als sons més experimentals a flor de pell, perquè escoltar no és una facultat exclusiva de les orelles, ja que com ens recorda David Toop l’oïda és més aviat poc fiable i el so ocupa un espai ambigu, transitori i sobrenatural... com els fantasmes.

En este caso el promotor no ha especificado la política de acceso a menores, si tienes cualquier duda te animamos a que te pongas en contacto directamente con él.

1 Opinión Ver opiniones

Opinión verificadaAsistió el 27/06/2021
De lujo
Gaudir de les mostres creatives que ens van ofreir, en un entorn com el de nyam nyam va esta....de lujo.
Cal Gavatx
28/06/2021

¡Compartir!

Organizado por

Associacio cultural nyamnyam

Ver detalles