Veus Lliures + Teranyines

Veus Lliures + Teranyines

Ver entradas
Veus Lliures + Teranyines

Veus Lliures + Teranyines

Sala d'Actes del Centre Cívic La Sedeta. C/ Sicília, 321. Ver mapa


Venta online cerrada.

Para más información pregunta al organizador del evento.

Los datos del organizador están en el apartado "Organizado por".

Descripción

VEUS LLIURES


La recerca de sonoritats emeses amb veu a partir de la improvisació és l’objectiu de Veus Lliures, el primer col·lectiu d’aquesta mena que s’ha fundat a l’estat espanyol format íntegrament per dones.

El grup el formen Celeste Alías, que s’encarrega de la coordinació i conducció; Anna Subirana, Joana Gomila, Diana Palau, Yexza Lara, Inés Galván, Mariona Sagarra, Magalí Sare, Marta Valero, Esther Condal, Sara Lilu, Anna Tapia, Sandra Artigas i Magda Garre, algunes de les quals són conegudes pel públic del LEM. Són veus que s’atreveixen a descobrir totes les possibilitats del seu instrument, que no es jutgen, que no tenen por, que interaccionen i es comuniquen, que s’estimen i estimen el so com a tal.

La combinació de textures i sons de les seves veus conforma un resultat únic que aprofita les particularitats vocals de cada component, combinant duos, trios, solos i el so grupal. Cada actuació esdevé singular i única, amb les intèrprets “llançant-se a la piscina” per jugar, escoltar-se i concentrar-se, per canalitzar una aventura sonora que es desenvolupa en el present.


TERANYINES


El projecte ‘Teranyines’ va néixer el 2021 amb la idea d’unir dones creadores. Des de disciplines diferents, interactuen de manera col·lectiva i horitzontal, sense supeditar-se, i creen una nova peça que creix entre les formes expressives involucrades com si fos una seda d’aranya, connectant els seus racons. Aquest concepte, per la seva naturalesa artística, es manifesta en el medi més adequat: l’espai físic i el sonor.

Dins del Dispositiu LEM 2022, la teranyina unirà la dansa butoh i la música experimental, explorant els temes del control i l’espionatge. Comptarà amb la participació de les ballarines Marlène Jobstl, Ona Juan i Anna GarcIa i la música de Laura del Vecchio, Alpha Decay i Linalab.


-

VEUS LLIURES


La búsqueda de sonoridades emitidas con la voz a partir de la improvisación es el objetivo de Veus Lliures, el primer colectivo de este tipo fundado en España formado íntegramente por mujeres.

El grupo lo constituyen Celeste Alías, que se encarga de la coordinación y conducción, Anna Subirana, Joana Gomila, Diana Palau, Yexza Lara, Inés Galván, Mariona Sagarra, Magalí Sare, Marta Valero, Esther Condal, Sara Lilu, Anna Tapia, Sandra Artigas y Magda Garre, algunas de las cuales son viejas conocidas del público del LEM. Se trata de voces que se atreven a descubrir todas las posibilidades de su instrumento, que no se juzgan, que no tienen miedo, que interaccionan y se comunican, que se quieren y aman el sonido tal cual.

La combinación de texturas y sonidos de sus voces conlleva un resultado único gracias a las particularidades vocales de cada una de las componentes, ya sea en formación de dúo, trío, solo o con todo el conjunto. Cada actuación es singular y única, con las intérpretes "lanzándose a la piscina" para jugar, escucharse y concentrarse, para canalizar una aventura sonora que acontece en el presente.


TERANYINES


El proyecto 'Teranyines' (‘Telarañas’) nació en 2021 con la idea de juntar a diversas creadoras. Desde disciplinas distintas, interactúan de manera colectiva y horizontal, sin supeditaciones, y crean una nueva pieza que crece entre las formas expresivas involucradas como si se tratara de una telaraña, conectándose entre sí. Este concepto, por su naturaleza artística, se manifiesta en el medio más adecuado: el espacio físico y sonoro.

En el marco del Dispositivo LEM 2022, esta telaraña unirá a la danza butoh con la música experimental, explorando los temas del control y el espionaje. Contará con la participación de las bailarinas Marlène Jobstl, Ona Juan y Anna Garcia, y la música de Laura del Vecchio, Alpha Decay y Linalab.


-

VEUS LLIURES

The research of voice-emitted new sounds through improvisation is Veus Lliures’ aim, as the first women-only collective of this kind that has ever been formed in Spain.

The group are Celeste Alías, coordinating and conducting; Anna Subirana, Joana Gomila, Diana Palau, Yexza Lara, Inés Galván, Mariona Sagarra, Magalí Sare, Marta Valero, Esther Condal, Sara Lilu, Anna Tapia, Sandra Artigas i Magda Garre, some of whom are well-known by LEM’s audience. They are voices that dare to discover all of their instruments’ possibilities, that don’t judge themselves, that are fearless, that interact and communicate with each other, that love themselves, each other and sound itself.

The combination of textures and sounds from their voices forms a unique result that makes the most of each voice’s special traits, combining duets, trios, solos and coral sound. Each gig is special and unique, with the interpreters daring to play, listen to each other and concentrate do channel a sonic story that unravels in the present.


TERANYINES


The ‘Teranyines’ (‘Spiderweb’) project was born in 2021 aiming to bring together female creators. From different fields, they interact with each other in a collective and horizontal way, without hierarchy, and create a new work that grows among the expressive forms involved as if it was spider silk, connecting every corner. This concept, for its artistic nature, manifests itself in the most appropriate media, physical space and sound.

Within LEM 2022, the spiderweb will unite butoh dance and experimental music, exploring the topics of control and espionage, and will have dancers Marlène Jobstl, Ona Juan and Anna Garcia and musicians Laura del Vecchio, Alpha Decay and Linalab as its protagonists.

En este caso el promotor no ha especificado la política de acceso a menores, si tienes cualquier duda te animamos a que te pongas en contacto directamente con él.

5 Opiniones Ver opiniones

Opinión verificadaAsistió el 8/10/2022
Horrible
Unas voces tan increibles y una dirección tal mala. El único momento bueno fué cuando cantaron sin ser dirigidas.
Yolanda
14/10/2022
Opinión verificadaAsistió el 8/10/2022
Molt bonic
Super
Helena
13/10/2022
Opinión verificadaAsistió el 8/10/2022
Muy muy bueno
Lo dicho muy muy bueno
Carlos
9/10/2022
Opinión verificadaAsistió el 8/10/2022
Sorprenent concert de Veus Lliures i millor estètica visual de Teranyines
Doncs em va semblar una gran proposta conjunta. Primer vam gaudir força amb les Veus LLiures molt ben conduïdes per Celeste Alías. Llibertat, sonoritat, veus i ànimes de dones expressant tota la seva Leer más ersonalitat, totes les seves emocions, diverses, i en plena harmonia. És més habitual veure conduccions amb músics i els seus instruments, i no tant veure-ho amb les veus femenines, car mai s'ha fet amb les masculines. Al final, Celeste va convidar Agustí Fernández i ambdós van conduir la darrera expressió vocal cantada. Fins i tot, tot el públic ho va fer també. Preciós. Pel que fa a les Teranyines haig de dir que va ser sorprenent el fet de veure en un context modern la dansa Butoh. Varen ser tres representacions amb sengles artistes fent els lentíssims moviments d'aquesta sansa japonesa alhora que escoltant músiques electròniques. La dicotomia aparent de música, a vegades molt enèrgica, amb la lentitud dels moviments, es va veure esvaïda a mida que passà el temps de visionat. Ràpidament vam entendre de què anava tot plegat i ens hi vam immiscir. A valorar molt positivament l'expressivitat de tot el cos, i evidentment la cara, de les artistes en el seu lent moviment, mostrant els seus diferents estats d'ànim. També el recolzament de les companyes que ompliren de sons inversemblants l'espai de la Sedeta de Gràcia.
Miquel Tuset
9/10/2022
Opinión verificadaAsistió el 8/10/2022
?
???
Manuel
9/10/2022

¡Compartir!

Organizado por

Gràcia Territori Sonor

Ver detalles