Desenvolupament sostenible dels projectes de les arts escèniques: creixement, mobilitat i internacionalització

Desenvolupament sostenible dels projectes de les arts escèniques: creixement, mobilitat i internacionalització

Ver bilhetes
Desenvolupament sostenible dels projectes de les arts escèniques: creixement, mobilitat i internacionalització

Desenvolupament sostenible dels projectes de les arts escèniques: creixement, mobilitat i internacionalització

Nau Ivanow. Nau Ivanow- C/Hondures 30 08027. Ver mapa


Venda online encerrada.

Para mais informação pergunta ao organizador do evento.

Os dados do organizador estão no apartado "Organizado por".

Descrição

Iniciar un procés per al desenvolupament, la mobilitat i la circulació internacional dels projectes escènics ha de comptar amb una sèrie d'elements bàsics perquè sigui realment efectiu i sostenible.

D'una banda, disposar d'un projecte, o multiprojecte, que aprofiti totes les capacitats creatives i tècniques del nucli artístic i de l'organització. També, un relat artístic únic i diferenciat que ho defineixi de manera única. A més, la capacitat d’adaptar, projectes i estructura, als canvis i nous entorns. Finalment, un pla estratègic que disposi de manera estructurada objectius i accions pensades per anar “més lluny”.

Al taller analitzarem la manera d'optimitzar aquestes quatre condicions i introduirem les tècniques i els recursos disponibles per dissenyar un pla de desenvolupament i mobilitat.

Aquest pla comprendrà, un diagnòstic de les capacitats i barreres per al desenvolupament i la mobilitat, la definició i selecció de circuits nacionals i internacionals, i les accions i pràctiques més comunes per fer real la circulació dels projectes.

Durant el taller, els participants podran aplicar els coneixements adquirits als seus propis projectes i estructures de gestió, així obtindran un reforç a les campanyes de desenvolupament i circulació dels seus treballs.

Objectius pedagògics

El taller té per objectiu facilitar eines metodològiques i recursos per a que col·lectius i artistes de les arts escèniques puguin engegar per ells mateixos el desenvolupament dels seus projectes, ampliant els àmbits d’actuació i redefinint nous circuits de treball i de distribució.

El taller és principalment pràctic i proposa la metodologia pròpia “Rutes de Mobilitat i Internacionalització”, als projectes artístics i de gestió dels participants.

El taller proporciona als participants:

• Eines metodològiques per diagnosticar els projectes i organitzacions, descobrir els punts forts i debilitats pròpies dels projectes i respondre a la pregunta: Estic preparat per desenvolupar-me i obrir nous circuits per als meus treballs?

• Recursos i informació per conèixer els circuits d’arts escèniques a nivell estatal i internacional, i entendre els mecanismes de les relacions artístiques a nivells interregionals i internacionals

• Capacitació per dissenyar una estratègia i pla de desenvolupament dels projectes artístics i de gestió, i així iniciar un recorregut nou per altres llocs del món

En els darrers anys s’han realitzat tallers similars a diferents Comunitats d’Espanya, Brasil, Colòmbia, Cabo Verde, Portugal. El perfil de les organitzacions que els han acollit han estat:

• Societat d’autors (SGAE): Barcelona, Madrid, València, per als sectors de la música i les arts escèniques

• Institucions públiques per la internacionalització de l’empresa: Extenda Sevilla, dos tallers, per al sector del flamenc i de las arts escèniques; IVACE València, per al sector de la dansa

• Associacions de professionals de la cultura: De la dansa de Madrid, de la gestió cultural de Catalunya a Barcelona, de la dansa del País Basc a San Sebastià, de teatres públics a Almagro, IETM Valencia, Acadèmia Catalana de la Música

• Festivals, teatres, fires: Feria de Teatro y Danza de Huesca, Festival de Belo Horizonte – Brasil; MAPAS Islas Canarias, CIRCULART Medellín – Colombia

• Instituciones públiques de cultura: Teatro municipal de Torres Vedras (Portugal). Ministerio de cultura de Cabo Verde (Mindelo i Praia). Institut d’Estudis Baleàrics.

• Centres de creació: Nau Ivanow (Barcelona)

• Postgraus universitaris: Institut del Teatre Barcelona, Universidad de Bogotá Jorge Tadeo Lozano

Programa general

Els continguts generals de les sessions s’estructuraran de la següent manera:

1. Visió estratègica dels processos de desenvolupament i mobilitat: Conceptes clau, el full de ruta, el desenvolupament sostenible, el multi- projecte escènic, recursos i capacitats per a la mobilitat

2. Metodologies per al diagnòstic del projectes i models de negoci: La tècnica DAFO+, el Bussines Model Canvas, els valors diferencials, disseny del Relat Artístic

3. Els ecosistemes escènics nacionals i internacionals: identificació de circuits, recursos per identificar circuits al món, anàlisi comparatiu de projectes de referència

4. El pla de desenvolupament i mobilitat: Objectius, circuits i mercats prioritaris, estratègies i pla d’acció

5. Estratègies del pla d’acció: comunicació, distribució i venda, nous projectes, visibilització, organització i finançament

6. Accions del pla d’acció internacional: comunicació digital internacional, presència a fires i xarxes culturals, projectes col·laboratius i coproduccions internacionals, finançament internacional

En cadascun dels apartats s’inclouran treballs pràctics, d’aplicació en els projectes dels participants. Es facilitaran plantilles per a facilitar l’execució dels treballs.

DATES DE LA FORMACIÓ

Dilluns 12, dimecres 14 i divendres 16 de setembre de 10 a 14h

Nau Ivanow

Preu: 100€

Toni González CV

Web professional: www.tonigonzalezbcn.com

Twitter: @tonigonzalezbcn

Facebook: tonigonzalezbcn

LinkedIn: tonigonzalez

Consultor per a la mobilitat artística, la internacionalització i el desenvolupament estratègic dels projectes de les arts escèniques i musicals. Trenta anys d’experiència al sector cultural l’acrediten com a mentor d’organitzacions artístiques i creatives. En els deu anys d’activitat com a consultor, ha assessorat al voltant de cent projectes a Espanya, Europa i Amèrica Llatina. Fruit d’aquesta pràctica, ha construït una base de coneixement extensa, multidisciplinar i globalitzada, única per al desenvolupament sostenible dels projectes creatius.

De formació és enginyer industrial i actor. Està homologat com consultor per ICEX-Next (España Exportación e Inversiones), IVACE (Instituto Valenciano de Competitividad Empresarial) i acreditat pel programa “Consultoria Cultura” de de ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals). Ha estat per dos períodes (2022-2014 i 2006-1999) membre de la Junta Directiva de IETM (International Network for Contemporary Performing Arts). També, expert avaluador de projectes del programa “Europa Creativa” i “Horizon Europe” de la Comissió Europea, vicepresident de la “Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya” y cofundador y vicepresident de la xarxa internacional de fires d’espectacles “EurAm Bourse”.

Realitza tutories de mobilitat, internacionalització i transformació del model de negoci a empreses i organitzacions artístiques, d’entre altres: “Auditorio de Tenerife”, “Nau Ivanow”, “db Dansa”, “Kukai Dantza”, “Asociación profesionales de la danza del País Vasco”, “La Petita Malumaluga”, “Viu el Teatre”, etc.

També realitza tallers de formació en la mobilitat artística i la internacionalització a España (Madrid, Barcelona, Bilbao, Valencia, San Sebastián, Sevilla), Brasil, Portugal, Mèxic, Colòmbia i Cap Verd. Ha desenvolupat la metodologia “Rutes d’Internacionalització”, per al diagnòstic i pla d’internacionalització de les empreses de las arts en viu.

És professor i comunicador sobre gestió de la cultura, internacionalització i polítiques culturals a prestigiosos esdeveniments artístics i en mitjans professionals del sector de la cultura. Aquesta activitat la du a terme a Europa i Amèrica Llatina utilitzant indistintament la llengua castellana, catalana i anglesa. Publica quinzenalment el podcast “Mentor Cultural” i articles al seu blog.

Ha treballat per a diferents projectes artístics i culturals, companyies i institucions. Entre d’altres: “ENICPA – European Network of Information Centres for Performing Arts”, ha estat membre de la direcció de la “Feria Internacional de Teatro y Danza de Huesca”, de les edicions de Barcelona, Galicia y Madrid de “mov_s” (Espacio Internacional para el Intercambio de la Danza) i comissari del programa “Gestión Teatros Internacionales” de la “Red de Teatros Públicos de España”.

Anteriorment ha estat director artístic del festival “Barcelona Arts de Carrer” i “Mixtur_Arts” dins les festes de “La Mercè” de Barcelona, director artístic de la Cavalcada dels Reis Mags de Barcelona, coordinador del projecte “NAUMON” de la Fura dels Baus y, durant vuit anys, membre de l’equip de direcció de la Fira de Teatre de Tàrrega.

Realitza estudis sobre polítiques culturals internacionals i bones pràctiques en la gestió de projectes artístics (la majoria d’informes es poden descarregar aquí). Entre els darrers estudis figuren: “Mapa de recursos para la internacionalización de las artes escénicas – MARI” para “FAETEDA – Federación estatal de empresas de artes escénicas” (2013); “Estudis d’impacte festivals de cultura popular (festa major de Vilafranca del Penedès, festa major de Banyoles, Aquelarre de Cervera, Falles d’Isil, Processó de Verges, festa de l’arròs de Deltebre)” (del 2012 al 2015);; “Plan estratégico de internacionalización del teatro Vasco” (2010); “Teatros en Londres, Berlín y Holanda” (3 publicacions, 2007, 2008, 2009); “El context polític i legal del finançament privat a la cultura a Canadà y Quebec” (2007); “Els Consells de les Arts a Europa” (4 informes: Anglaterra, Escòcia, Finlàndia i Holanda (2008); “El National Trust a Anglaterra” (2006); “Pràctiques i models de suport a la creació de las arts escèniques a Europa” (2005), etc.

També ha estat, durant vuit anys, professor d’actors al “Estudi Nancy Tuñón” de Barcelona.

Durant deu anys va compaginar l’activitat al sector cultural amb la d’enginyer industrial per a “Institut Català d’Energia” de la Generalitat de Catalunya, com assessor especialista en noves tecnologies per a l’estalvi d’energia a la industria.


Neste caso o promotor não especificou a política de acesso a menores, se tiveres qualquer dúvida incentivamos-te a entrar em contacto diretamente com ele.

Partilhar!

Organizado por

Nau Ivanow

Ver detalhes