Visites guiades al Castell de Ribes

Visites guiades al Castell de Ribes

Ver bilhetes
Visites guiades al Castell de Ribes

Visites guiades al Castell de Ribes

Castell de Ribes. Plaça del Castell. S/N, 08810 Sant Pere de Ribes. Ver mapa

Escolhe uma data

Escolhe uma hora

Descrição

El Castell de Ribes, documentat des del segle X, ha estat testimoni de l’evolució històrica del municipi i les visites al Castell expliquen aquest procés fins als nostres dies.

Amb la seva museïtzació, els visitants poden conèixer i aprofundir en diferents aspectes rellevants d’aquesta història. Imatges, audiovisuals, maquetes o elements sonors, ens acompanyen pels espais originals del castell per descobrir no només la significació històrica d’aquesta edificació, estretament lligada al territori, sinó també del paisatge i de la transformació de Sant Pere de Ribes. La visita fa un recorregut per la geologia, la fauna i flora del territori i també per la història del castell en la que es descobreix, entre altres històries, que en l’època medieval va tenir un senyor trobador i que, en el segle XX, va ser la residència del ballarí, coreògraf i estudiós de les castanyoles, José de Udaeta.

Al llarg de la visita, entre altres aspectes, també s’explica el creixement del municipi en època medieval, l’expansió dels segles XVIII i XIX i, més recentment, el creixement del nucli de les Roquetes. D’altra banda, una senyalització estableix un itinerari pels principals elements de Sota-Ribes, com ara el castell, la casa del terme o l’església vella.

Des del patí del castell, uns visors ens ajuden a fixar-nos en el paisatge de l’entorn i a focalitzar la nostra vista cap a l’ermita de Sant Pau, les vinyes o les timbes, tots ells elements identitaris dels ribetans. L’antic estable del castell acull un homenatge a la gastronomia de Sant Pere de Ribes, destacant productes locals de proximitat i de qualitat.

Entrada general: 5 €

Entrada reduïda (infants de 5 a 8 anys): 2.5 €

Gratuït infants de 0 a 4 anys (Aquests últims no hauran de fer reserva prèvia de l'entrada).

Organitza: Servei de Cultura de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes

Neste caso o promotor não especificou a política de acesso a menores, se tiveres qualquer dúvida incentivamos-te a entrar em contacto diretamente com ele.

10 Opiniões Ver opiniões

Opinião verificadaAssistiu em 19/03/2023
Un Castillo con castañuelas
La visita nos pareció muy amena, y curiosa. La guía nos gustó mucho. Muy amable y buenas explicaciones.
Mercè
19/03/2023
Opinião verificadaAssistiu em 25/02/2023
Visita muy amena, incluso para una niña de 5 años
Hemos tenido la suerte de tener a la guía solo para nosotros y ha sido una maravilla . El castillo ha tenido una larga y fascinante vida y nos ha gustado mucho cómo nos lo ha explicado Laia. La exposi Ler mais ión en sí es pequeñita, pero está preparada de una forma interactiva y al final hay un vídeo con una animación muy interesante. Lo que más me ha gustado ha sido ver los "graffitis" que dejaban los prisioneros en las paredes de la torre. Muy recomendado!
Sandra B.
25/02/2023
Opinião verificadaAssistiu em 29/01/2023
Visita amena i bonica
Visitar un antic castell imponent de la mà d'una guia i amb una museografia moderna i ben feta!
Lara
30/01/2023
Opinião verificadaAssistiu em 22/01/2023
FANTASTICO Y CURIOSO
Muy interesante
Nora
26/01/2023
Opinião verificadaAssistiu em 7/01/2023
Visita en familia
Visita con buenas explicaciones, complementada con vídeos que aportan más información.
Angélica
7/01/2023
Carregar mais

Partilhar!

Organizado por

Castell de Ribes

Ver detalhes