Select your tickets
Online sales are closed.
For more information please contact the organizer.
The organizer's data is in the "Brought to you by" section.
Event details
El live coding és una tècnica performativa centrada en l'escriptura de codi en temps real que s'utilitza principalment per a produir música o imatges, i s'estén també a d’altres àrees. Normalment aquest codi és projectat permetent que qualsevol persona pugui veure com s'estan produint els algorismes. És una pràctica oberta que no busca un virtuosisme o una perfecció en el codi, si no que enfronta l'error davant del públic, fent-lo partícip de la performance.
Cada taller té una durada de 2 hores aproximadament, és necessari portar ordinador i auriculars, no és necessari saber programar per a participar.
Primera sessió:
3 de desembre
Mégra y Živa són dos llenguatges per fer música amb codi en directe que han estat creats a Barcelona. En aquesta sessió doble per fi aprendrem les bases d'aquests nous llenguatges per a fer live coding.
Mégra és un mini-llenguatge per fer música amb cadenes de markov d'ordre variable i alguns altres shenanigans estocàstics.
Creat i impartit per Niklas Reppel
https://github.com/the-drunk-coder/megra.rs
Živa és un conjunt d'eines per fer live coding fàcil amb sintetitzadors i samples en SuperCollider.
Creat i impartit per Roger Pibernat
https://github.com/loopier/ziva
Segona sessió:
10 de diciembre
Sessió doble d'introducció al live coding
11:00h a 13:30h
Visuals amb Hydra:
Hydra és una eina de codi obert per fer visuals, desenvolupada per Olivia Jack https://hydra.ojack.xyz/ . Permet crear i modificar formes, colors, imatges i vídeos en temps real.
Impartit per Citlali Hernández AKA Turbulente
15:00h a 17:30h
Música amb Tidal Cycles:
Un dels llenguatges més usats en live coding és Tidal Cycles, un programa de codi obert desenvolupat per Alex McLean que ens permet crear i modificar, al moment, patrons musicals amb només algunes línies de codi. Durant aquest taller, aprendrem les bases d'aquest llenguatge en la seva versió "mini" que podem utilitzar directament en una web i que, a més, ens permet tocar col·laborativament, gràcies a una plataforma anomenada Estuary. https://tidalcycles.org/
Impartit per Lina Bautista AKA Linalab
En finalitzar aquesta sessió farem una sessió de live coding amb lxs participants
Access policy