Acquista i tuoi biglietti
Vendita online chiusa.
Per maggiori informazioni chiedi all'organizzatore dell'evento.
I dettagli dell'organizzatore sono nella sezione "Organizzato da".
Descrizione dell'evento
El live coding és una tècnica performativa centrada en l'escriptura de codi en temps real que s'utilitza principalment per a produir música o imatges, i s'estén també a d’altres àrees. Normalment aquest codi és projectat permetent que qualsevol persona pugui veure com s'estan produint els algorismes. És una pràctica oberta que no busca un virtuosisme o una perfecció en el codi, si no que enfronta l'error davant del públic, fent-lo partícip de la performance.
Cada taller té una durada de 2 hores aproximadament, és necessari portar ordinador i auriculars, no és necessari saber programar per a participar.
Primera sessió:
3 de desembre
Mégra y Živa són dos llenguatges per fer música amb codi en directe que han estat creats a Barcelona. En aquesta sessió doble per fi aprendrem les bases d'aquests nous llenguatges per a fer live coding.
Mégra és un mini-llenguatge per fer música amb cadenes de markov d'ordre variable i alguns altres shenanigans estocàstics.
Creat i impartit per Niklas Reppel
https://github.com/the-drunk-coder/megra.rs
Živa és un conjunt d'eines per fer live coding fàcil amb sintetitzadors i samples en SuperCollider.
Creat i impartit per Roger Pibernat
https://github.com/loopier/ziva
Segona sessió:
10 de diciembre
Sessió doble d'introducció al live coding
11:00h a 13:30h
Visuals amb Hydra:
Hydra és una eina de codi obert per fer visuals, desenvolupada per Olivia Jack https://hydra.ojack.xyz/ . Permet crear i modificar formes, colors, imatges i vídeos en temps real.
Impartit per Citlali Hernández AKA Turbulente
15:00h a 17:30h
Música amb Tidal Cycles:
Un dels llenguatges més usats en live coding és Tidal Cycles, un programa de codi obert desenvolupat per Alex McLean que ens permet crear i modificar, al moment, patrons musicals amb només algunes línies de codi. Durant aquest taller, aprendrem les bases d'aquest llenguatge en la seva versió "mini" que podem utilitzar directament en una web i que, a més, ens permet tocar col·laborativament, gràcies a una plataforma anomenada Estuary. https://tidalcycles.org/
Impartit per Lina Bautista AKA Linalab
En finalitzar aquesta sessió farem una sessió de live coding amb lxs participants
Politica di accesso