Concert en el marc del centenari de la mort de Gabriel Fauré: «Un feliç alliberament en lloc d'una experiència dolorosa», Gabriel Fauré
Programa
Rèquiem Gabriel Fauré
Introït et Kyrie
Offertoire
Sanctus
Pie Jesu
Agnus Dei et Lux Aeterna
Libera Me
In Paradisum
Cantique de Jean Racine Gabriel Fauré
CORAL SANT JORDI
La Coral Sant Jordi nasqué l’any 1947 d’un grup d’amics animats per Oriol Martorell, que des de l’inici n’assumí la direcció i encapçalà no tan sols una manera personal d’entendre i interpretar la música, sinó també una determinada projecció social del fet musical, vinculada i compromesa amb el moment històric del país.
Per a la Coral Sant Jordi, l’aportació d’Oriol Martorell ha estat essencial: va ser l’ànima i el dinamitzador d’una línia coral de plena vigència de la qual donen idea les seves paraules: “[...] ho hem volgut cantar tot. Des de melodies medievals gregorianes o del Llibre Vermell de Montserrat, fins a música de jazz, sense oblidar els grans músics de tots els temps.”
Amb aquest esperit eclèctic, combinat alhora amb un compromís amb la música catalana, la Coral posseeix una llarga trajectòria de difusió musical, que ja compta amb més de 1.800 concerts, interpretats a Catalunya, l’Estat espanyol i d’altres països europeus, i que l’ha dut a col·laborar amb directors i compositors del prestigi de Sergiu Celibidache, Eduard Toldrà, Duke Ellington, Antoni Ros Marbà, Sergiu Comissiona, Edmon Colomer, Laszlo Heltay, Laurence Foster i Lluís Llach, entre d’altres.
Amb més de setanta anys d’història, la Coral Sant Jordi continua fidel a la seva orientació inicial de transmetre el patrimoni de la música coral amb el màxim rigor tècnic i artístic a un públic el més ampli possible. Projectada al futur des de l’experiència, manté viva la il·lusió per superar els reptes que planteja el panorama actual del cant coral, amb una exigència constant per millorar el procés musical en tots els aspectes.
Des de setembre de 2016, el seu director titular és Oriol Castanyer i Martí.
ORIOL CASTANYER, Director de la Coral Sant Jordi
Inicia els estudis de música al Conservatori Municipal de Música de Sant Cugat del Vallès i els continua al Conservatori Professional de Terrassa, al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona i al Conservatori Superior del Liceu, on obté el títol Superior de Piano estudiant amb el pianista Miquel Farré.
Paral·lelament, ha estudiat direcció coral amb Elisenda Carrasco, Xavier Sans, Mireia Barrera, Xavier Puig, i l’any 2013 es gradua en direcció de cor a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) on estudia amb Josep Vila i Casañas i Johan Duijck.
Interessat en diversos estils dins el món de la música, forma part del grup de música tradicional i popular Amanida Folk amb el qual ha realitzat concerts arreu de Catalunya, Espanya, Portugal, Suïssa i França. Ha estat professor de Cant Coral al Conservatori de Terrassa i actualment és professor d’Harmonia i director de l’orquestra a l’escola de música Aula de So de Sant Cugat del Vallès.
Ha col·laborat amb la Fundació “la Caixa” com a pianista i director muntador en els concerts participatius del Rèquiem de Mozart i el Messies de Haendel. Des del 2011, també col·labora amb el Servei Educatiu de L’Auditori de Barcelona com a director en els projectes Cantània i Cantagran, i regularment és convidat per impartir cursos i tallers per a diferents entitats i festivals (FCEC, SCIC, Corearte, AEMCAT…).
Ha treballat amb el cor Lieder Càmera com a corepetidor i subdirector del 2008 al 2014. Ha estat pianista acompanyant del Cor Infantil de l’Orfeó Català i pianista del Cor Jove Nacional de Catalunya (2013-2017) i director de la Coral Sinera dels Lluïsos de Gràcia (2012-2019). L’any 2001 va fundar el Cor Aglepta, cor femení que dirigeix des d’aleshores i actualment també és pianista i director del Cor Infantil Sant Cugat i, des de l’any 2016, director de la Coral Sant Jordi.